Inhoudsopgave
Hoe irriteer je de buren?
Speel je muziek op je terras, luidkeels vanuit je auto, of vanuit je open slaapkamerraam. Kiezen voor superluidruchtig kan helpen je buren te irriteren, net als het spelen van ongelofelijk irritante of zich herhalende popmuziek waarvan je kunt verwachten dat het in zijn hoofd gaat zitten en hem of haar stapelgek maakt.
Wat doe je met lastige buren?
Je kunt de wijkagent inschakelen, maar ook die blijkt verder weinig te kunnen doen. Deze kan een praatje gaan maken met de buren, maar het lost ook niets op bij hardnekkige treiterburen. Wanneer je de politie inschakelt, moet de overlast geconstateerd worden.
Hoe ga je om met asociale buren?
Maar niet tegen alle buren bij elkaar. U kunt ook samen gaan praten met de politie, woningbouwvereniging, VvE of gemeente. Zoek ook eens uit of uw gemeente een buurtbemiddelaar heeft. Dit is een initiatief van de politie in samenwerking met woningbouwcorporaties.
Wat te doen tegen contactgeluid?
Een aantal tips.
- Tip 1: Isoleren van je woning. Een goede isolatie van de constructie van de woning lost in de meeste gevallen al heel wat op betreffende geluidsoverlast.
- Tip 2: Dicht gaten en kieren.
- Tip 3: Het interieur ‘warm’ aankleden.
- Tip 4: Deel de ruimte op.
- Tip 5: Groen in je huis!
- Tip 6: Voorkom contactgeluid.
Hoe pak je luidruchtige buren aan?
Benader hen rustig en beleefd met je klacht. Vraag ze om het wat zachter aan te doen en kom met een plan om het lawaaiprobleem samen op te lossen. Benader de buren op een rustige manier met je probleem. Als jullie elkaar nog nooit echt hebben ontmoet of met elkaar hebben gesproken, stel jezelf dan eerst voor.
Wat te doen bij overlast houtkachel buren?
Met een goed gesprek en simpele maatregelen om minder schadelijk te stoken kun je zorgen dat de buren minder last hebben. Uit onderzoek blijkt dat 3 van 4 houtstokers wel maatregelen willen nemen om overlast te beperken. Als een gesprek onvoldoende oplevert, kun je een klacht indienen bij de gemeente of de GGD.
Wat kan ik doen tegen geluidsoverlast?
Neem contact op met uw gemeente of sociaal wijkteam en vraag naar de mogelijkheid van buurtbemiddeling. Een buurtbemiddelaar helpt bij problemen tussen buren, zoals geluidsoverlast. Heeft uw gemeente geen buurtbemiddeling? Maak dan gebruik van mediation.
Hoe pak je geluidsoverlast aan?
Meld het bij het meldpunt overlast In veel gemeenten is er een meldpunt overlast. Na een melding kan een rapporteur langskomen om de situatie te onderzoeken. De rapporteur kan desnoods andere instanties inschakelen om tot een oplossing te komen.
Hoeveel geluid mag je snachts maken?
Gebleken is dat continu geluid vanaf ongeveer 50 decibel, gemeten buiten voor de gevel van een woning, in de woning geluidsoverlast gaat veroorzaken. Voor ’s avonds is de grens 40 en ’s nachts 40 decibel. Niet zo vreemd als je toe bent aan rust.