Informatie en tips over de terrasoverkapping

Informatie en tips over de terrasoverkapping

Een goede terrasoverkapping biedt u de mogelijkheid om (nog) meer te van uw eigen tuin te genieten. Dit tijdens zowel een zomerse dag waarop een enkele regenbui valt als in het voorjaar en zelfs in het najaar! Met onderstaande tips en informatie maakt u de juiste keuzes.

Wilt u ook niet (meer) gaan lopen slepen met uw tuinmeubilair als het weer eens gaat regenen? Dan is een terrasoverkapping dé oplossing .

Waar dien je rekening me te houden

Een terrasoverkapping dient voldoende licht door te laten, maar dat is niet het enige. De terrasoverkapping moet onderhoudsvriendelijk zijn en zo nodig de zonnewarmte weerkaatsen.

Daarbij komt nog eens dat je terrasoverkapping het regenwater af moet voeren, dit natuurlijk het liefst zonder (geluids)overlast. Dit regenwater moet naar een riool, een regenton of (een deel van) de tuin worden geleid, zodat het water er niet op blijft liggen.

Verlichting integreren in de terrasoverkapping

Tegenwoordig zitten mensen steeds vaker in de tuin om even lekker te vertoeven.

In het voorjaar wordt het beter weer en ook het najaar biedt nog volop mogelijkheden om even in de buitenlucht te zijn.

Mede doordat mensen steeds vaker in hun tuin zitten/liggen zijn er voor terrasoverkappingen vele extra’s ontworpen, zo is het tegenwoordig mogelijk om speciaal ontworpen licht spotjes in te laten bouwen onder je terrasoverkapping.

Zo kun je ook ’s avonds nog van je tuin genieten!

Betaalbaar en bestand tegen weersinvloeden

Naast bovenstaande tips en informatie over  de terrasoverkapping moet de terrasoverkapping bestand te zijn tegen alle weersinvloeden, denk hierbij aan zon, sneeuw, regen, hagel en (harde) wind.

Bovendien moet de terrasoverkapping natuurlijk betaalbaar zijn (en dat zijn ze tegenwoordig, door het grote aanbod) en dient hij, zoals bij de algemene informatie al genoemd, voldoende (zon)licht binnen te laten.

Denk er daarnaast aan wat je eigen wensen zijn voor u een terrasoverkapping aanschaft.

Weersbestendigheid

Een goede terrasoverkapping biedt u een stabiel en stevig framewerk dat zowel een herfst- en winterstorm maar ook de heftige zomerse onweersbuien probleemloos kan weerstaan.

Aangezien vooral het dak aan de (soms ernstige) weersinvloeden wordt blootgesteld is een goede weersbestendigheid van het dak van uw terrasoverkapping van zeer groot belang.

Het beste materiaal hiervoor is plexiglas.

Bouwvergunning terrasoverkapping

Het is in sommige gevallen nodig om een bouwvergunning aan te vragen voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Of dit bij jou het geval is dien je even na te vragen bij de gemeente van je woonplaats.

Ga altijd eerst even naar de gemeente voordat je een terrasoverkapping gaat aanschaffen en monteren. Het kan namelijk voorkomen dat je alles weer dient weg te halen, mocht de gemeente erachter komen dat je zonder (bouw)vergunning een terrasoverkapping in je tuin geplaatst heeft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven