Voorjaar? Hét moment om hout in de tuin te behandelen!

Voorjaar? Hét moment om hout in de tuin te behandelen!

Het voorjaar is duidelijk vroeg dit jaar. Al in Februari zitten de parken in Nederland vol. Helaas zijn er veel dingen die niet mogen dit jaar. Echter, er zijn ook een aantal dingen waar het nu juist een perfect moment voor is! Bijvoorbeeld het aanpakken van uw schutting, vlonder, tuinhuis of houten gevel. In deze blog leggen we uit waarom dit het perfecte moment is om te gaan beitsen of oliën

Zon vs hout

Nu de mooie dagen weer voor de deur staan, kunnen we weer veel meer en een veel sterkere zon verwachten. Heerlijk natuurlijk, maar voor uw hout niet altijd even leuk. Zonlicht zorgt namelijk voor verkleuring en vergrijzing op hout. Dit werkt ongeveer hetzelfde als zonlicht op de menselijke huid. Gelukkig is dit te bestrijden met een goede tuinbeits of bijvoorbeeld hardhoutolie met pigmenten er in. Deze pigmenten werken als een soort zonnebrand en voorkomen dat uw hout lelijk gaat vergrijzen! Hierdoor behoudt het de mooie, natuurlijke uitstraling! Natuurlijk is het ook mogelijk om het hout in een volledig nieuwe kleur te beitsen. Denk aan zwart, groen, of een transparante kleur! Er is keuze genoeg. Behandel het hout snel, voor de zon het de komende maanden vrijuit kan aantasten!

Het juiste weer

De temperaturen zijn nu perfect voor het beitsen of oliën van hout. De ideale temperatuur voor een mooie droging, is tussen de 13 en 23 graden. Dat is het in deze dagen volop. Naast dat het simpelweg een prettige temperatuur is om in te werken, zorgt het er voor de uw hout niet te snel en niet te langzaam droogt. Let wel op, het is ook belangrijk dat het niet te hard waait en dat het droog is. Anders kan de verf alsnog niet goed drogen!

Het hele buitenseizoen genieten!

Ten slotte is het gewoon de perfecte timing om uw tuin zomer- en lente-ready te maken. Geef die schutting nog even die nieuwe mooie kleur of behandeld nog snel even de vlonder. Ook het bestraten van een pad is een mooie voorjaarsklus. Zo kunt u de gehele lente en zomer volop genieten van uw buitenverblijf! Want zeg nou zelf, het zit toch lekkerder in een mooie en nette tuin, dan in een verouderde versie? Kortom, dit is hét moment om in de tuin bezig te gaan met het beitsen en oliën van uw hout! Hoewel veel bouwmarkten dicht zijn, zijn er vele webshops waar u de goede artikelen kunt kopen om flink los te gaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven