Inhoudsopgave
Is het inschrijvingsbewijs hetzelfde als het kentekenbewijs?
Het kentekenbewijs (=inschrijvingsbewijs) is een roze of zandkleurig document van formaat A4 (voor de voertuigen ingeschreven na 15/01/2011). Dit document levert het bewijs dat uw voertuig ingeschreven is bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen).
Welke papieren heb je nodig voor autokeuring?
Naar de technische keuring brengt u alle boorddocumenten mee die verplicht zijn als u met uw voertuig op de openbare weg rijdt:
- Belgisch inschrijvingsbewijs of kentekenbewijs.
- gelijkvormigheidsattest of Certificate of Conformity (COC)
- laatste keuringsbewijs.
- geldig verzekeringsbewijs (wit of groen papier of elektronisch)
Wat nodig voor Tweedehandskeuring?
U moet de volgende documenten kunnen voorleggen:
- het laatste inschrijvingsbewijs van het voertuig.
- het laatste keuringsbewijs.
- het gelijkvormigheidsattest.
- het identificatieverslag (indien van toepassing, voor kampeervoertuigen en lichte bedrijfsvoertuigen)
- de attesten m.b.t. de uitrusting(en) van het voertuig, zoals bv.
Kan ik naar de autokeuring zonder uitnodiging?
In principe wordt voor elke periodieke keuring een uitnodiging verzonden. De uitnodiging wordt 4 à 5 weken vóór de uiterste geldigheidsdatum verzonden. Het ontbreken van een uitnodiging kan niet ingeroepen worden om het gebruik van een voertuig zonder geldig keuringsbewijs te rechtvaardigen.
Is kentekenbewijs eigendomsbewijs?
Dit kentekenbewijs was het eigendomsbewijs van de auto en de persoon die dit in bezit had werd dan ook geacht de eigenaar te zijn. Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode.
Welk deel inschrijvingsbewijs bij verkoop?
Kentekenbewijs versie 3 (meest recent) Dit inschrijvingsbewijs bestaat uit 2 delen. Beide zijn nodig om de auto te verkopen.
Welke documenten heb ik nodig voor de autokeuring?
Tijdens de keuring voor verkoop dien je de volgende documenten voor te leggen: Het laatste inschrijvingsbewijs van het voertuig (deel ‘voertuig’ én deel ’thuis’) Het laatste keuringsbewijs van het voertuig (indien van toepassing) Het gelijkvormigheidsattest.
Wat heb je nodig als je je auto laat keuren?
Wat moet je meenemen naar een APK keuring? Alleen de auto. Het belangrijkste identificatiemiddel is het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat. Sinds 2010 is het niet meer nodig om deel 1 van het kentekenbewijs mee te brengen wanneer je een auto laat keuren.
Wat wordt er gecontroleerd bij keuring voor verkoop?
Tijdens een autokeuring worden de volgende zaken gecontroleerd: de remmen (het volledige remsysteem); de lichten (rem-, dim-, mist- en standlichten en richtingaanwijzers); de banden (de diepte, bandendruk… );
Hoe lang op voorhand mag ik naar de autokeuring?
Autokeuring. U kan uw voertuig tot 2 maanden voor de vervaldatum van het keuringsbewijs ter keuring kan voorrijden, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. U mag uw voertuig voorrijden in een keuringsstation naar keuze; een eventuele herkeuring dient in hetzelfde keuringsstation te gebeuren.
Heb je groene kaart nodig bij keuring?
Sinds 1 november 2013 moet u een geldige groene verzekeringskaart voorleggen tijdens de autokeuring. Deze maatregel moet het aantal onverzekerde voertuigen op de openbare weg tegengaan.
Wat is deel 1B kentekenbewijs?
Het kentekenbewijs wordt sinds 1 januari 2014 uitgegeven in creditcardformaat en wordt daarom ook wel kentekencard genoemd. Het deel 1A van een papieren kentekenbewijs heet het voertuigbewijs (tot 1 juni 2004 deel I) en het deel 1B heet het tenaamstellingsbewijs (tot 1 juni 2004 deel II).
https://www.youtube.com/watch?v=fjrAY6y1tOw