Welke aquarium vissen kunnen in koud water?

Welke aquarium vissen kunnen in koud water?

Buiten de goudvis kunnen ook Platy, Guppen, en Chinese Danio’s in koudwater gehouden worden. Mocht u nog op zoek zijn naar een andere koudwater vis dan horen wij dit graag van u. Als u thuis komt laat u de vissen rustig overwennen in het aquarium. Op de viszakjes die wij meegeven staat exact hoe dit in zijn werk gaat.

Wat heb je nodig voor een koud water aquarium?

Het grote verschil in de praktijk is dat een koudwateraquarium vaak alleen voorzien is van een filter en verlichting en eventueel wat simpelere planten. Een tropisch aquarium is naast de verlichting en het filter bovendien voorzien van een verwarming.

Welke vissen hebben geen verwarming nodig?

Guppy’s kunnen in een bak zonder verwarming en filter. De mannetjes zijn erg kleurrijk en soms erg mooi. Alleen planten ze zich er slecht voort in koud water. Platy’s (lijken op kleine goudvissen) zou je ook kunnen proberen in koud water, maar is niet optimaal.

Wat is Koudwatervis?

Vette vissen zijn typische koudwatervissen: zalm, tonijn, forel, haring, sardine, makreel. Een portie van 100 tot 150 gram zalm dekt reeds 83% van de dagelijkse behoefte aan omega-3-vetzuren. Hou je niet van die vissoorten, dan kun je ook witvis eten, zoals heilbot en kabeljauw. Voor kabeljauw is dat 15%.

Kunnen vissen tegen koud water?

Een temperatuur lager dan -1,8 graden Celsius zou voldoende moeten zijn om een vis te bevriezen. Toch kunnen vissen in koude wateren deze lage temperaturen gemakkelijk overleven.

Kan een Kempvis in koud water?

Het zou kunnen dat de kempvis een verwarmingselement nodig heeft als het aquarium onder kamertemperatuur is. Om te voorkomen dat de kempvis te koud wordt kun je een klein element aanschaffen of het aquarium in de winter dichtbij een verwarming zetten (1 meter).

Hoe warm moet het water zijn voor guppies?

Dit houdt in dat ze in een aquarium gehouden moet worden dat voorzien is van een aquariumfilter en een thermostaat om het water op temperatuur te houden. De Guppen doen het goed tussen een temperatuur van 20 en 26 graden Celsius. Guppy’s zijn erg sterke vissen die makkelijk gehouden kunnen worden.

Welke vissen kan je op kamertemperatuur houden?

Met koud wordt natuurlijk water op kamertemperatuur bedoeld. De bekendste optie is de goudvis maar die horen eigenlijk thuis in vijvers of grote aquariums. Heb je een bescheidener formaat aquarium dan kies je beter voor guppy’s. Het zijn actieve visjes die leuk zijn om naar te kijken.

Welke vissen zijn makkelijk te houden?

Aquarium vissen, top 10 voor beginners

  • Kegelvlekbarbeel (Rasbora Heteromorpha)
  • Guppy (Poecilia Reticulata)
  • Zwaarddrager (Xiphophorus Helleri)
  • Endler gup (Poecilia Wingei)
  • Roodvinzalm (Aphyocharax Anisitsi)
  • Chinese Danio (Tanichthys Albonubes)
  • Platy (Xiphophorus Maculatus)
  • Siamese kempvis (Betta Splendens)

Kan een goudvis in koud water?

Goudvissen zijn koudwatervissen. Je moet er dus voor zorgen dat de vis nooit in een watertemperatuur van boven de 12 graden zwemt. Warmere temperaturen zijn dierenmishandeling.

Kunnen vissen doodvriezen?

Een temperatuur lager dan -1,8 graden Celsius zou voldoende moeten zijn om een vis te bevriezen. -0,9 graden Celsius is namelijk het vriespunt van vissenbloed. Toch kunnen vissen in koude wateren deze lage temperaturen gemakkelijk overleven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven