Wat gebeurt er als APK verloopt?

Wat gebeurt er als APK verloopt?

APK verlopen: wat nu? Het kan gebeuren dat je auto niet op tijd APK-goedgekeurd is. Volgens dat artikel mag het voertuig tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan (je mag er dus niet mee rijden!), zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert.

Hoe lang mag je rijden met een verlopen APK?

Daarover kunnen we kort zijn: Rijden zonder geldig keuringsbewijs is niet toegestaan! Dus vanaf de dag van de vervaldatum mag niet meer worden gereden. Een auto mag wel tot 2 maanden na vervaldatum van de laatste goedkeuring ongekeurd langs de weg staan (en dus niet rijden).

Wat bij laattijdige autokeuring?

Je betaalt een toeslag Ga je te laat naar de keuring, dan moet je niet enkel de keuring op zich betalen. Er wordt je dan ook nog eens een toeslag aangerekend voor een laattijdig bezoek. Die wordt hoger naargelang je langer wacht. Het bedrag van deze toeslag is uiteindelijk vrij beperkt (minder dan 30 euro).

Kan ik mijn APK uitstellen?

Om boetes te voorkomen, is het mogelijk de APK-verplichting tijdelijk stop te zetten. Dit heet schorsen. (Hiermee zet u ook de verzekeringsplicht stop). Als u uw voertuig bij de RDW laat schorsen, dan hoeft dit niet meer APK-goedgekeurd te zijn.

Hoe snel boete na verlopen APK?

Twee maanden na het verlopen van uw APK krijgt u automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Zelfs wanneer u niet met uw auto op de openbare weg rijdt krijgt u een bekeuring voor het niet voldoen aan de APK-plicht.

Hoe lang heb ik nog APK?

Wanneer je auto al eerder is gekeurd, kun je uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Dit is een vervaldatum; vóór die tijd moet de auto opnieuw worden gekeurd. Dat mag al twee maanden van tevoren, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. Zo is de wagen maximaal 14 maanden APK gekeurd.

Wat als keuring verlopen is?

Wanneer u geen geldig keuringsbewijs kan of wil voorleggen dan kan u worden gedagvaard voor de politierechtbank. U riskeert dan te worden veroordeeld tot: Gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden. Geldboete van minimaal 80 euro tot maximaal 80.000 euro.

Hoe lang is een autokeuring geldig?

Indien al deze voorwaarden vervuld zijn, wordt voor het voertuig een keuringsbewijs met een geldigheidsduur van 2 jaar uitgereikt. De voertuigen die niet aan de hierboven vermelde voorwaarden voldoen, kunnen hiervan niet genieten en moeten jaarlijks voorgereden worden.

Wat als ik te laat naar de autokeuring gaan?

Hoeveel betalen te laat keuring?

Als u uw voertuig te laat aanbiedt, moet u een toeslag betalen. De tarieven worden jaarlijks aangepast. Meer dan 6 maanden te laat: 30 euro.

Wat gebeurt er als je zonder APK rijd?

Wanneer het voertuig niet gekeurd wordt mag er niet mee gereden worden. Het voertuig is dan niet meer verzekerd. Er zal een boete volgen wanneer je toch zonder APK gaat rijden. Ook volgt er een automatische boete wanneer het voertuig een maand na de vervaldatum nog niet gekeurd is..

Hoe snel APK keuren?

De duur van de APK check van een auto is gemiddeld ongeveer 20 minuten. In deze tijd wordt een vast lijstje met keuringspunten door de APK keurmeester doorgenomen. Punten waarop jouw auto APK gekeurd moet worden zijn verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Wanneer krijg je een boete rijden zonder apk 2020?

Ook is dat geldig binnen een periode van 2 maanden na het vervallen van de APK. Na deze periode krijg je ook automatisch een boete opgelegd door de RDW. Bekijk daarom ook de mogelijkheid om de auto te laten schorsen indien de auto voor een tijdje niet meer zal deelnemen aan het verkeer. De boete rijden zonder APK 2020 bedraagt € 149.

Wat is de hoogte van de apk-boete?

In 2016, 2017 en 2018 was de hoogte van de bekeuring 130 euro als je auto te laat was gekeurd. In 2019 is dit al 140 euro, exclusief 9 euro administratiekosten. De kentekenhouder is degene die deze APK-boete ontvangt en moet betalen. Dit is wettelijk zo geregeld.

Is de apk keuring verlopen?

Een verlopen APK keuring betekent dat je direct het risico loopt om €130,00 boete te krijgen. Dat is natuurlijk zonde van je geld en makkelijk te voorkomen. Als een auto in gebruik wordt genomen moet hij na een bepaalde periode APK gekeurd worden. Deze periode betreft een aantal jaar en na die periode is de APK verlopen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven