Wat betekent toe?

Wat betekent toe?

toe – Bijwoord 1. prepositioneel deel van een voornaamwoordelijk bijwoord. 2. : ertoe: hij behoort niet tot die groep ->hij behoort er niet toe.

Wat betekent toe zijn aan?

ergens al ervaring mee hebben, het klappen van de zweep kennen Met het dreigement van excommunicatie is Franciscus niet aan zijn proefstuk toe. (De Standaard) In de tijd van de gilden moest een leerling die tot gezel bevorderd wilde worden of van gezel tot meester, een bewijs van bekwaamheid afleggen.

Waar ik aan toe ben?

Het maakt niet zoveel uit, want ik hou m’n belofte… maar ik wil wel weten waar ik aan toe ben.

Is toe een werkwoord?

De vormen van het werkwoord zich toe-eigenen zijn dus: – ik eigen/eigende me toe, jij eigent je toe, wij eigenen/eigenden ons toe; – dat ik me toe-eigen/toe-eigende, dat je je toe-eigent/toe-eigende, dat wij ons toe-eigenen/toe-eigenden, zich toe-eigenend; – ik heb me toegeëigend.

Wat is Niettegenstaande?

I. voorz., ondanks, in weerwil van : niettegenstaande het slechte weer ging hij toch uit.

Wat is een ROM redenaar?

Caelius – naam van een Rom. plebejische familie, dikwijls verwisseld met Coelius. De bekendste Caelii zijn: 1° Marcus Caelius Rufus, Rom. redenaar, vriend van Cicero; door Clodius aangeklaagd, 56 v.

Is het toeëigenen of toe-eigenen?

Wat betekent toe-eigenen?

toe-eigenen – Werkwoord 1. (refl) zich ~: iets tot zijn bezit maken, al of niet wederrechtelijk ♢ Hij heeft zich dat wel toegeëigend, maar is dat wel terecht?

Hoe gebruik je Niettegenstaande?

niettegenstaande = niettegenstaande voorzetselUitspraak: [nitexən`standə] toch, terwijl iets dat lijkt te verhinderen Voorbeeld: `niettegenstaande de aanhoudende beschietingen, wisten ze alle gewonden in veiligheid t…

Wat betekent in weerwil van?

hoewel, hoezeer ook, in weerwil van, ofschoon, ondanks, spijt, ten spijt, trots. ondanks (vz) : in weerwil van, niettegenstaande, ondanks het feit dat.

Wat is een Nachthagedis?

Nachthagedissen (Xantusiidae) zijn een familie van hagedissen. Nachthagedissen delen enkele uiterlijke kenmerken met de gekko’s. Voorbeelden zijn de oogleden die tot een soort bril zijn omgevormd en de manier van voortbeweging.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven