Is padoek tropisch hout?

Is padoek tropisch hout?

Padouk (of padoek) is – op het gebied van kwaliteit – een van de beste tropisch hardhout soorten. Het hardhout komt uit West-Afrika en is relatief zeldzaam. Het groeit namelijk niet in bossen, maar alleen als individuele bomen. Het hout heeft een zeer hoge mate van duurzaamheid, is zeer stabiel en vervormt nauwelijks.

Wat kost padoek hout?

Padouk is net als ipé een vrij exclusieve houtsoort. De padouk prijs per m2 schommelt tussen 80 en 85 euro (incl. BTW).

Welke houtsoort is tropisch hardhout?

Soorten zoals Bankirai, Cumaru, Bilinga en andere Salau-achtige soorten die men beter kan mijden, worden al gauw bekend om hun eigenschappen. De kwalitatief degelijke en goed presterende tropische hardhoutsoorten zijn Afrormosia, Afzelia, Teak, Padouk en Ipe om er maar een paar te noemen.

Waar wordt padoek hout voor gebruikt?

Het kernhout van Afrikaans padoek is fraai koraalrood tot paarsbruin. Het wordt dan ook gebruikt als kleurstof in o.a. de textielnijverheid. Zonder afwerking verkleurt het door licht snel tot bruin. Het spinthout heeft een crèmekleur.

Is Padouk ecologisch?

Het aanbod is groot, enkele duurzame en bovendien veelgebruikte soorten zijn Padouk (Afrika), Ipé (Brazilië) en Bankiraï (Zuidoost- Azië). In tegenstelling tot het zachthout zijn deze hardhoutsoorten heel duurzaam en dient er steeds voorgeboord te worden bij het gebruik van schroeven voor de bevestiging.

Kan padoek rotten?

Het zal niet rotten, het zal niet zwart worden, het zal niet barsten. Al deze eigenschappen maken van Padouk een goedkoop kwaliteitsproduct.

Wat kost een padoek terras?

De prijs van Padouk bedraagt ongeveer 80 à 85 euro per vierkante meter. Dit is exclusief plaatsingskosten. Wie dit te duur vindt, kan eventueel Bankirai of Cumaru overwegen. Ook dit zijn twee uitstekende houtsoorten voor het aanleggen van een terras.

Wat kost Afrormosia hout?

Transportkosten

vanaf tot Nederland
€ 500,00 € 1000,00 € 79,00
€ 1000,00 € 1500,00 € 59,00
€ 1500,01 € 2000,00 € 39,00
€ 2000,00 € … gratis

Waarom tropisch hardhout?

Tropisch hardhout is kwalitatief goed hout met een lange levensduur. Bekende soorten tropisch hardhout zijn Azobé en Meranti. Het is wel heel prijzig, maar de lange levensduur maakt hierbij veel goed.

Welke houtsoort is nog meer van loofbomen?

Gemiddeld is naaldhout lichter en zachter dan loofhout, al is het zachtste loofhout zachter dan het zachtste naaldhout. Net als bij loofhout is de boomsoort en het groeiklimaat bepalend voor de hardheid van het hout.

Is padoek duurzaam?

Padouk wordt ook wel Padoek, African Padauk, Barwood of Corail genoemd. Het is een zeer duurzame Afrikaanse hardhoutsoort die zich kenmerkt door de vrij rode kleur en het witte spinthout. Spint hout is de buitenste laag hout onder de schors. Deze is bij de meeste houtsoorten aanzienlijk minder duurzaam.

Hoeveel weegt padoek hout?

Matig grof tot grof. (620-)720- 740-820(-900) kg/m3 bij 12% vochtgehalte, vers 900-1000 kg/ m3.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven