Wat zijn de buurlanden van Denemarken?

Wat zijn de buurlanden van Denemarken?

Het Koninkrijk Denemarken bestaat uit Denemarken, Groenland en de Faeröer Eilanden. De buurlanden zijn Noorwegen in het zuiden en Zweden ten zuidwesten. De Øresundbrug verbindt het land met Zweden. De enige landsgrens is Duitsland in het zuiden.

Wat is de hoofdstad van Denemarken?

Copenhagen
Denmark/Capitals
De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie-attracties. Spring op de fiets of maak een heerlijke wandeling door de stad!

Welk land scheidde van Denemarken?

Het land heeft een lange geschiedenis, waarbij de Vikingen een belangrijke rol speelden. Denemarken was lange tijd met Zweden en Noorwegen in één land verbonden. Zweden scheidde zich in de 16e eeuw en Noorwegen in 1814.

Waar staat Denemarken bekend voor?

Denemarken staat bekend om het beeld van de kleine zeemeermin, vuurtorens, havens, windmolenparken, veel strandjes en de uitgestrekte weilanden. Veel stranden zijn ook uitstekend geschikt om te duiken. Grote trekpleister van het land is Legoland.

Wat is qua inwonertal de derde stad van Denemarken?

Gemeenten naar inwonertal

Rang Naam S 2014
1. Kopenhagen 569.557
2. Aarhus 323.893
3. Aalborg* 205.809
4. Odense 195.797

Wat is qua inwonerstal de derde stad van Denemarken?

De grootste Zweedse stad is uiteraard de hoofdstad Kopenhagen, met in 794.128 inwoners in 2020. Daarna volgen Aarhus met ruim 273.077 inwoners (2018) en Odense met 179.601 inwoners (2019).

Hoeveel bedraagt de bevolkingsdichtheid in de hoofdstad van Denemarken?

De bevolkingsdichtheid bedraagt 136,2/km² (2020)….Denemarken.

Kongeriget Danmark
(Details) (Details)
Hoofdstad Kopenhagen
Regeringsvorm Constitutionele monarchie
Staatsvorm Gedecentraliseerde eenheidsstaat

Waarom is Kopenhagen de hoofdstad van Denemarken?

Naast parlementszetel en residentie is Kopenhagen ook het culturele en economische centrum van Denemarken. De stad werd gesticht in de middeleeuwen en werd aan het eind van de middeleeuwen de hoofdstad van Denemarken. De naam Kopenhagen gaat terug op Købmandshavn, dat “Koopmanshaven” betekent.

Welk land scheidde zich in 1944 af van Denemarken?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Denemarken vanaf 9 april 1940 door Nazi-Duitsland bezet. IJsland, dat tot dan toe tot Denemarken behoorde, verklaarde zich op 17 juni 1944 onafhankelijk. Op 5 mei 1945 eindigde de bezetting van Denemarken met de capitulatie van de Duitse troepen in het land.

Wie heeft Denemarken ontdekt?

Denemarken en Engeland De Jutten trokken samen met de Angelen en Saksen vanaf de 5e eeuw dat land binnen. De Jutten (uit het huidige Jutland) vestigden zich in het zuiden, voornamelijk in Kent. Een periode uit de Angelsaksische tijd staat ook bekend als de Danelaw, waarin Deense koningen de overhand hadden.

Hoe ziet Denemarken er uit?

Denemarken heeft een totale oppervlakte van 43.094 km², iets groter dan Nederland en bijna anderhalf keer zo groot als België. Het bestaat hoofdzakelijk uit een groot deel van het schiereiland Jutland en de drie grote eilanden Funen, Seeland en Lolland, die samen met tal van kleinere eilanden de Deense archipel vormen.

Welke staatsvorm heeft Denemarken?

De grootste eilanden zijn Funen en Seeland, waarvan de laatste door een brug verbonden is met Zweden. Denemarken is een constitutionele monarchie, waarin het staatshoofd slechts een ceremoniële functie vervult. Sinds juni 2019 is de sociaaldemocraat Mette Frederiksen premier van Denemarken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven