Kan ik zomaar veranderen van energieleverancier?

Kan ik zomaar veranderen van energieleverancier?

Iedereen die energie verbruikt, moét een contract voor energie afsluiten met een energieleverancier. Gezinnen en kmo’s kunnen op elk moment gratis van contract en leverancier veranderen. Als u verhuist, kan u uw energiecontract gewoon mee verhuizen naar uw nieuwe adres.

Kan ik kosteloos overstappen van energieleverancier?

Kost het geld om over te stappen naar een andere energieleverancier? Nee, het overstappen naar een andere leverancier kost geen geld. Let wel op de einddatum van je huidige contract. Als je te vroeg overstapt, betaal je mogelijk een opzegvergoeding aan je huidige energieleverancier.

Wat met energiecontract bij verhuis?

Bij een verhuis neemt u uw energiecontract mee naar uw nieuwe adres. Alle leveranciers moeten dat formulier aanvaarden. Hou het originele document bij en stuur een kopie naar uw leverancier ((opent in nieuw venster)). Als u verhuist, moet u zowel voor het oude als het nieuwe adres een energieovername invullen.

Hoeveel kost het om naar een andere energieleverancier over te schakelen?

1. Overstappen is gratis, maar let op met welkomstacties. U kunt tegenwoordig heel eenvoudig veranderen van energieleverancier, op voorwaarde dat u een opzegtermijn van minimum een maand respecteert. Dat gebeurt kosteloos, maar u speelt soms wel een deel van uw welkomstvoordelen kwijt.

Hoeveel mensen veranderen van energieleverancier?

Januari is traditioneel een topmaand voor wat het aantal leverancierswissels betreft. Dit jaar schoot de Vlaming evenwel vrij voorzichtig uit de startblokken. Welgeteld 2,89% van de gezinnen stapte over naar een andere elektriciteitsleverancier: een kwart minder ten opzichte van 2019.

Hoelang bij energieleverancier?

U bent vrij om te allen tijde van leverancier te veranderen. Wanneer u toch kiest om voor de looptijd van uw contract te veranderen vervalt uw recht op deze kortingen. De verandering van energieleverancier duurt minstens een viertal weken.

Waarom overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energie leverancier levert u in de meeste gevallen een financieel voordeel op. De traditionele aanbieders in Nederland hebben vaak (te) veel personeel, een groot marketing budget, dure directeuren, nog duurdere kantoren en een ietwat ‘logge’ bedrijfsvoering.

Welke is de goedkoopste energieleverancier?

Er is niet één energieleverancier aan te wijzen die de goedkoopste energie levert. Sommige leveranciers bieden klanten welkomstkortingen. Andere energieleveranciers maken gebruik van actietarieven. Je kunt via Pricewise profiteren van een groot aantal energie-aanbiedingen van energieleveranciers.

Wat met water en elektriciteit bij verhuis?

Bij een verhuis moet je altijd de meterstanden van gas, water en elektriciteit noteren. Doe dit op de dag van de sleuteloverdracht, zowel in je nieuwe als in je oude huis. Aan de hand van de meterstanden maken de leveranciers een eindafrekening op. Deze krijg je uiterlijk twee maanden na de verhuisdag.

Hoe elektriciteit opzeggen bij verhuis?

Contacteer uw energieleverancier

  1. Indien ja, verwittig hem dan een maand op voorhand van je verhuis.
  2. Indien neen, meld hem dat u een einde maakt aan uw contract, rekening houdend met de opzegtermijn (één maand of twee maanden).

Hoeveel keer kan je van energieleverancier veranderen?

Ongeacht uw contracttype, bepaalde of onbepaalde duur, kunt u op elk ogenblik van energieleverancier veranderen. Zonder verbrekingsvergoeding -voor particulieren en kleine professionals-, en zonder enige leveringsonderbreking.

Hoe vaak mag ik overstappen van energieleverancier?

Je mag zo vaak overstappen als je wilt. Het is wel belangrijk te weten wat voor soort energiecontract je hebt en of dit zomaar opgezegd kan worden. Met een contract voor onbepaalde looptijd ben je altijd vrij om over te stappen. Je kunt dan direct een energievergelijking maken en per direct een overstap aanvragen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven