Inhoudsopgave
Hoe lang zwangerschapsverlof Noorwegen?
Moeders krijgen nog meer tijd, in totaal 35 weken. Ouders hebben onder de nieuwe regels recht op 49 weken verlof tegen 100 procent salaris, of 59 weken tegen 80 procent. Daarmee zijn de Noorse vaders ruim bedeeld. Ter vergelijking: in Nederland krijgen vaders rond de geboorte van hun kind twee dagen betaald verlof.
Hoe lang zwangerschapsverlof Spanje?
Spanje: 16 weken voor de moeder, tegen 100 % van het loon. Zweden: 450 dagen (bijna 64 weken), waarvan 30 dagen verplicht voor de vader; de moeder neemt verplicht 50 dagen voor de bevalling. Ierland: 14 weken voor de moeder, waarvan 4 weken verplicht voor de bevalling. Vergoeding is 70 % van het loon.
Hoe lang zwangerschapsverlof Denemarken?
Ook hebben ouders in Denemarken recht op 52 weken betaald ouderschapsverlof. 18 weken hiervan zijn bedoeld voor de moeder, direct voor en na de bevalling. De overige weken kunnen gedeeld worden tussen de vader en de moeder.
Hoe lang heb je zwangerschapsverlof in Zweden?
Tegenwoordig hebben vrouwen en mannen in Zweden recht op 480 dagen betaald ouderschapsverlof (16 maanden) per kind. Negentig van die dagen – 3 maanden – zijn gereserveerd voor elke ouder en kunnen niet worden overgedragen aan de andere ouder.
Hoe lang zwangerschapsverlof Europa?
Bijna al deze landen bieden betaald zwangerschapsverlof die tenminste drie maanden duren. Niet verwonderlijk, want de huidige EU-richtlijn voor zwangerschapsverlof bepaalt dat vrouwen tenminste 14 weken verlof rond de bevalling zouden moeten hebben.
Hoeveel weken zwangerschapsverlof in Nederland?
U heeft recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minstens 10 weken bevallingsverlof. In totaal heeft u recht op minstens 16 weken verlof. Een deel van het bevallingsverlof mag u gespreid opnemen.
Hoe lang zwangerschapsverlof Polen?
De vrouwen in Polen hebben ook recht op het ouderschapsverlof. In totaal 32 weken bij geboorte van één kind, die opgenomen kan worden in maximaal vier delen. Eén deel van het verlof moet gelijk na het zwangerschapsverlof opgenomen worden. Zowel de moeder als de vader hebben recht op het verlof net zoals in Nederland.
Hoe lang zwangerschapsverlof Australie?
Zo zie je dat de beste regelingen gelden voor vrouwen in Australie en de Scandinavische landen; daar krijg je meer dan 40 weken vrij van werk, met vaak complete doorbetaling van het loon.
Hoe lang zwangerschapsverlof in Engeland?
In Engeland heeft iedereen een half jaar zwangerschapsverlof (of langer). Om daarna weer fulltime aan de slag te gaan. Het zwangerschapsverlof kan je ook verdelen met je partner. Partners zijn standaard twee weken vrij.
Hoe lang heb je recht op zwangerschapsverlof?
De totale verlofperiode is altijd 16 weken. Een voorbeeld: u stopt 6 weken voor de dag na de uitgerekende datum met werken. Uw baby wordt 1 week voor die datum geboren. U heeft dan 5 weken zwangerschapsverlof en 11 weken bevallingsverlof.
Welk land heeft het langste zwangerschapsverlof?
Noorwegen. In Noorwegen pakken ze het flexibel aan. Kersverse moeders kunnen 35 weken volledig betaald verlof opnemen óf 45 weken tegen tachtig procent van hun salaris.
Hoe lang zwangerschapsverlof in de zorg?