Hoe maak je een onderlijn voor brasem?

Hoe maak je een onderlijn voor brasem?

De montage is heel simpel: knoop de voerkorf aan het ondereinde van het gebruikte nylon; net boven de korf een zijlijn naar de onderlijn. Als beetregistratie kun je van alles bedenken, bijvoorbeeld een gewone dobber die boven de montage in het water staat of een fel gekleurd balletje op de hengeltop.

Welke onderlijn voor roofvis?

Als je gericht op snoek gaat vissen en de vis niet veel groter is al 60cm, is een onderlijn van 30cm genoeg. Mocht je op groot water achter grote vis aangaan is een onderlijn van 50cm minimaal. Hoe zwaarder het kunstaas hoe minder deze beïnvloed zal worden door de onderlijn.

Hoe vissen met onderlijn?

Een onderlijn is een korte lijn met aan de ene kant een lusje en aan de andere kant een haak. Om de onderlijn vast te maken aan je hoofdlijn moet je even een lusje aan je hoofdlijn knopen. Probeer de lus zo klein mogelijk te houden zo valt hij het minste op.

Hoe maak je een vishaakje vast?

Er wordt beweerd dat 96% van breeksterkte over blijft.

  1. Steek de lijn richting de haakpunt door het oog van de vishaak of wartel en hou ruim draad over.
  2. Maak drie open lussen rond de vaste lijn.
  3. Steek de losse draad beginnend vanaf de eerste lus door de drie lussen.
  4. Maak de knoop nat.
  5. Trek de knoop rustig aan.

Hoe maak je een Voerkorfje vast?

Vaak vind je in het midden een speld waar de voerkorf aan kan worden bevestigd. Hoekafhouders zijn erg gemakkelijk in gebruik. Je steekt de hoofdlijn door de hoekafhouder en knoopt hem vervolgens aan een kleine speldwartel. Aan deze speldwartel kun je daarna eenvoudig het lusje van je onderlijn vastmaken.

Hoe maak ik een onderlijn voor karper?

Voor het maken van een onderlijn kan je bij de meeste karper rigs uit de voeten met de knotless knot (no-knot) oftewel de knooploze knoop: Stap 1: bepaal de lengte van je hair. Stap 2: maak 7 tot 8 omwentelingen. Stap 3: haal de lijn door het oog, bevochtig de knoop en trek deze aan.

Welke haken voor brasem?

De beste haken die u voor witvissen kunt gebruiken zijn van gehard staal gemaakt. Het is van belang dat de haak goed scherp is. De meest gebruikte maat voor Brasem en Voorn ligt tussen haakmaat 8 en 16, hoewel er soms ook met kleinere haken wordt gevist.

Wat voor onderlijn?

In de meeste gevallen volstaat stalen onderlijn. Voor nog meer hardheid of onzichtbaarheid zou je respectievelijk titanium of fluocarbon kunnen overwegen. Ten tweede is de lengte belangrijk.

Welke onderlijn voor Baars?

Normaal gebruik ik voor het vissen op roofvis altijd een stalen onderlijn, maar voor deze visserij gebruik ik een metertje Drop ‘N’ Jig fluorocarbon van 40/00. Baars is immers een zichtjager, dus doen we er alles aan om argwaan te voorkomen. Het fluorocarbon is immers bijna niet te zien in het water.

Waarom een onderlijn?

Onderlijnen voor de vaste hengel. Het vissen met onderlijnen heeft tal van voordelen tegenover het vissen in één stuk, met de haak rechtstreeks aan de hoofdlijn geknoopt. Het voorkomen van het verlies van de dobber (of breuk van de hengel) door het vast zitten aan een obstakel, planten of bodembegroeiing.

Welke onderlijn voor karper?

Een korte onderlijn zal op een zachte bodem bijvoorbeeld wegzakken, waardoor het aas voor de karper niet of nauwelijks vindbaar is. Wanneer het lood wegzakt wordt ook je rig een stuk meegetrokken. Gebruik daarom op zachte bodems altijd een onderlijn van minimaal 15 tot 20 cm (tenzij je met een korte chod rig vist).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven