Hoeveel dagen voor overlijden schoonvader onderwijs?

Hoeveel dagen voor overlijden schoonvader onderwijs?

Vlaamse ambtenaren en onderwijspersoneel krijgen recht op 10 dagen rouwverlof. Het personeel van de Vlaamse overheid, de provincies, de lokale besturen én het onderwijs krijgt recht op 10 werkdagen rouwverlof bij het overlijden van een partner of een kind.

Wat als je Omstandigheidsverlof op is?

Werknemers hebben het recht om afwezig te blijven van het werk met behoud van hun normale loon bij bepaalde familiale gebeurtenissen, om hun burgerplichten of -taken te vervullen, en om voor het gerecht te verschijnen. Er is dan sprake van ‘klein verlet’.

Hoeveel dagen sociaal verlof in het onderwijs?

Je werkt voor het onderwijs: je hebt maximaal 8 werkdagen per jaar recht op verlof wegens overmacht, te nemen in volledige dagen, voor jouw kind of deze van je partner zolang het kind geen 12 jaar is en jullie onder hetzelfde dak wonen; je ontvangt wel loon de dagen dat je verlof wegens overmacht opneemt.

Wie heeft recht op verlof bij overlijden?

Bij het overlijden van een naaste heb je als werknemer recht op klein verlet. Het aantal dagen varieert naargelang de relatie die je had met de overledene. Gaat het bijvoorbeeld om je echtgenoot, je kind, je (schoon)vader of moeder die gestorven is, dan heb je wettelijk recht op drie dagen rouwverlof.

Hoeveel dagen vrij bij uitvaart?

De regels voor verlof bij overlijden zijn: echtgenoot/partner, bloed- of aanverwanten in de 1e graad: vier dagen (vanaf de dag van overlijden tot en met de dag van de begrafenis/crematie) bloed- of aanverwanten in de 2e graad: twee dagen (de dag van overlijden en de dag van begrafenis/crematie)

Hoeveel dagen krijg je bij overlijden grootmoeder?

van een broer, zus, schoonzus, schoonbroer, grootvader, grootmoeder, kleinkind, van een overgrootvader, een overgrootmoeder, van een achterkleinkind, van een schoonzoon of schoondochter die bij de werknemer inwoont: 2 dagen, te kiezen tijdens de periode die begint met de dag van het overlijden en eindigt met de dag van …

Wat als familiaal verlof op is?

Je hebt maximaal 10 kalenderdagen familiaal verlof bij ziekte van je kind, of om een andere dwingende reden. Als je deeltijds werkt wordt dit maximum pro rate herberekend. Neem je familiaal verlof voor je ziek kind op, dan moet je werkgever in principe geen loon betalen.

Kan Omstandigheidsverlof geweigerd worden?

Het omstandigheidsverlof biedt personeelsleden de mogelijkheid op het werk afwezig te zijn bij sommige familiale gebeurtenissen. Het omstandigheidsverlof is een recht, waardoor de gevraagde periodes niet kunnen worden geweigerd door de onmiddellijke chef indien men aan de toekenningsvoorwaarden voldoet.

Hoeveel dagen sociaal verlof?

Bij familiaal verlof mag je afwezig zijn zolang het probleem zich voordoet. Er bestaat wel een maximum aantal dagen familiaal verlof per jaar. Als je voltijds werkt, mag je niet meer dan 10 dagen per kalenderjaar verlof om dwingende redenen opnemen.

Hoe vraag je sociaal verlof aan?

Hoe vraag je dit verlof aan? Je moet de werkgever zo snel mogelijk (en indien mogelijk op voorhand) verwittigen. De werkgever mag vragen om de dwingende redenen te bewijzen.

Hoeveel dagen vrij bij overlijden moeder?

In de meest gevallen staat in de cao dat u voor het overlijden van een bloed- of aanverwant in de eerste graad vier dagen verlof krijgt (vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart). De ‘eerste graad’ wil zeggen dat het om het overlijden van een vader, moeder of kind gaat.

Hoeveel dagen vrij voor begrafenis?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven