Welk orgaan ligt er links onder de ribben?

Welk orgaan ligt er links onder de ribben?

Een acute alvleesklierontsteking kun je herkennen aan de heftige pijn links in het midden van de buik, daar waar de alvleesklier zit. Pijn links onder de ribben kan ook ontstaan, deze pijn kan uitstralen naar je linkerzij, linkerschouder en rug.

Welke organen zitten aan de linkerkant van het lichaam?

Links zitten je maag en de milt. Als je vlak na het eten gaat lopen, kan dat je maag en/of milt dusdanig beïnvloeden dat ze verkrampen. Dat komt omdat bij inspanning de grote spieren meer bloed vragen dan normaal. Bloed is de pakketbezorger van ons lichaam.

Welke organen liggen links in de onderbuik?

Aan de linker kant van de maag ligt nog de milt, een orgaan dat bijvoorbeeld belangrijk is voor het opruimen van oude of abnormale rode bloedcellen. Direct onder het middenrif vinden we aan de rech- terzijde de lever; deze loopt deels over de maag. Aan de bovenzijde is de lever vergroeid met het diafragma.

Welke organen liggen Intraperitoneaal?

Organen die zich echt in de buikholte bevinden, zoals maag, lever, milt en het overgrote deel van de darmen liggen intraperitoneaal. Organen die er wel aan grenzen maar zich niet echt in de buikholte bevinden, zoals de nieren en het pancreas, noemt men extraperitoneaal (meestal retroperitoneaal).

Welk orgaan onder middenrif?

Boven het middenrif liggen de longen en het hart, eronder de lever, de maag, de milt en darmen.

Welke organen zitten er in je lichaam?

Orgaanstelsels

  • Bloedvatenstelsel (o.a. hart, aders)
  • Spijsverteringsstelsel (o.a. slokdarm, maag, darmen)
  • Ademhalingsstelsel (o.a. neus, luchtpijp, longen)
  • Zenuwstelsel (o.a. hersenen, ruggenmerg, zenuwen)
  • Voortplantingsstelsel (o.a. teelballen, eierstokken)
  • Hormoonstelsel (o.a. klieren)
  • Urinestelsel (o.a. nieren, blaas)

Waar in het lichaam bevindt zich de alvleesklier?

De alvleesklier is een orgaan dat zich in de buikholte bevindt, gedeeltelijk achter de maag en voor de wervelkolom. De kop ligt in een bocht van de twaalfvingerige darm (het eerste gedeelte van de dunne darm na de maag).

Welke organen zitten onder in je buik?

Er bevinden zich organen in de buik: baarmoeder en eierstokken (bij vrouwen), prostaat (bij mannen), blaas en endeldarm. De functie van die organen kan invloed hebben op het functioneren van de spieren en omgekeerd. Chronische pijnklachten kunnen ook voortkomen uit psychische klachten.

Wat betekent pijn links onderbuik?

Pijn die voornamelijk in de linker onderbuik wordt gelokaliseerd, past bij ontstekingen van de dikke darm en tevens bij diverticulitis. Pijn rechts onder duidt op een ontsteking van het aanhangsel van de blinde darm (de appendix van de blinder darm).

Welke organen in buikvlies?

Het buikvlies is een dun vlies aan de binnenkant van de buikholte. De medische term voor buikvlies is “peritoneum”. Het buikvlies zit ook om de organen in de buik heen. Bijvoorbeeld om de maag, de eierstokken, de lever en de darmen.

Welke organen rechts onder in de buik?

Na de maag komt eerst de dunne darm, daarna de dikke darm. Waar de dikke darm begint, zit een ‘doodlopend’ stukje darm, de blindedarm. De latijnse naam voor blindedarm. De blindedarm zit rechtsonder in de buik en is 2-20 cm lang, zo dik als een potlood en hol van binnen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven