Inhoudsopgave
- 1 Wat is deel 1B kentekenbewijs?
- 2 Hoeveel delen heeft een kentekenbewijs?
- 3 Wat is deel 2 van kentekenbewijs?
- 4 Wat te doen met kentekenbewijs deel 1?
- 5 Welke papieren horen bij het hebben van een auto?
- 6 Welke delen kentekenbewijs nodig voor overschrijven?
- 7 Wat heet het papieren kentekenbewijs?
- 8 Hoe kan u een nieuw kentekenbewijs aanvragen?
- 9 Heb je deel 3 nodig bij overschrijven?
- 10 Wat is kentekenbewijs 1?
- 11 Wat kost een kenteken overschrijven?
- 12 Welke delen kentekenbewijs nodig voor verkoop?
- 13 Wanneer geeft de RDW het kentekenbewijs?
- 14 Wat staat er allemaal op een kentekencard?
Wat is deel 1B kentekenbewijs?
Het kentekenbewijs wordt sinds 1 januari 2014 uitgegeven in creditcardformaat en wordt daarom ook wel kentekencard genoemd. Het deel 1A van een papieren kentekenbewijs heet het voertuigbewijs (tot 1 juni 2004 deel I) en het deel 1B heet het tenaamstellingsbewijs (tot 1 juni 2004 deel II).
Hoeveel delen heeft een kentekenbewijs?
Let op: Een Nederlands kentekenbewijs van vóór 1 juni 2004 bestaat uit maar liefst 3 delen. Kentekenbewijzen van ná 1 juni 2004 bestaan uit slechts 2 delen… Sinds januari 2014 worden überhaupt niet langer papieren kentekenbewijzen verstrekt, maar kunststof kentekencards.
Wat hoort er bij een kentekenbewijs?
Voor 1 januari 2014 op naam: Papieren kentekenbewijs
- Voertuigbewijs (deel IA) – Het deel met de voertuiggegevens.
- Tenaamstellingsbewijs (deel IB) – Het deel met de tenaamstellingsgegevens.
- Overschrijvingsbewijs (deel II) – Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat je thuis moet bewaren.
Welke delen oud kentekenbewijs?
Het oude papieren kentekenbewijs van voor 2014 bestaat uit de volgende onderdelen: voertuigenbewijs; tenaamstellingsbewijs; overschrijvingsbewijs.
Wat is deel 2 van kentekenbewijs?
Kentekenbewijs deel II: Dit deel ontvangt u alleen als u een voertuig exporteert. Dit papieren kentekenbewijs deel II bevat onder andere de naam en adresgegevens van degene die het voertuig heeft uitgevoerd. De combinatie van kentekencard en papieren deel II heeft de functie van uitvoerkentekenbewijs.
Wat te doen met kentekenbewijs deel 1?
De kentekencard vervangt als het ware deel 1A en deel 1B van het papieren kentekenbewijs. Dit is wat je nodig hebt als je de weg opgaat. De tenaamstellingscode vervangt het Overschrijvingsbewijs en dit bewaar je dus thuis.
Welk kentekenbewijs voor overschrijven?
Wanneer je de auto verkoopt moet je het volledige kentekenbewijs meenemen. Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) of een kentekencard en de tenaamstellingscode.
Welke kentekenbewijzen heb je nodig bij verkoop?
Het eerste deel ontvangt u als eigenaar op het tenaamstellingsverslag als het voertuig op naam gezet wordt en u deze dus koopt. Het tweede deel krijgt u per brief bij het kentekenbewijs. Het pasje samen met de tenaamstellingscode vormen het kentekenbewijs. Als u een auto wilt verkopen dient u deze te overhandigen.
Welke papieren horen bij het hebben van een auto?
Het Voertuigbewijs en het Tenaamstellingsbewijs vormen de autopapieren die je in de auto bewaart. Zodat je altijd kunt aantonen dat de auto jouw eigendom is. De politie kan om de kentekenpapieren vragen als je aangehouden wordt. En je bent wettelijk verplicht om ze bij je te hebben.
Welke delen kentekenbewijs nodig voor overschrijven?
Waar bewaar je kentekenbewijs deel 1?
Wij raden u af om de kentekencard in uw auto te bewaren. U kunt de kaart gemakkelijk in bijvoorbeeld uw portemonnee bewaren, samen met uw rijbewijs. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren.
Wat is complete kentekenbewijs?
Complete kentekenbewijzen bestaan uit twee óf drie verschillende delen, namelijk voertuigbewijs, tenaamstellingsbewijs en/of overschrijvingsbewijs. Hierbij álles wat je moet weten over deel 1, deel 2 en deel 3 van het kentekenbewijs: Deel 1: Voertuigbewijs óf Kentekencard
Wat heet het papieren kentekenbewijs?
Het deel 1A van een papieren kentekenbewijs heet het voertuigbewijs (tot 1 juni 2004 deel I) en het deel 1B heet het tenaamstellingsbewijs (tot 1 juni 2004 deel II). Het deel 2 heet het overschrijvingsbewijs (tot 1996: kopie deel III). Voertuiggegevens kunnen door iedereen worden opgevraagd bij het kentekenregister van de RDW.
Hoe kan u een nieuw kentekenbewijs aanvragen?
Een nieuw kentekenbewijs aanvragen kan gemakkelijk online. Vul de gegevens in van het voertuig en u ontvangt zo spoedig mogelijk het kentekenbewijs inclusief nieuwe tenaamstellingscode per post thuisgestuurd.
Kan ik uw kentekenbewijs kwijt of gestolen worden?
Uw kentekenbewijs kwijt, gestolen of u wilt graag een nieuwe? Een nieuw kentekenbewijs aanvragen kan gemakkelijk online. Vul de gegevens in van het voertuig en u ontvangt zo spoedig mogelijk het kentekenbewijs inclusief nieuwe tenaamstellingscode per post thuisgestuurd.
https://www.youtube.com/watch?v=fjrAY6y1tOw
Welk kenteken deel nodig voor overschrijven?
Heb je deel 3 nodig bij overschrijven?
Zonder kentekenbewijs deel 3 kon u het voertuig niet verkopen. U had deel 3 nodig om op het postkantoor het kentekenbewijs om te kunnen zetten naar de nieuwe eigenaar. Het kentekenbewijs deel 3 heet sinds 1 juni 2004 het overschrijvingsbewijs. Vanaf 1 januari 2014 is dit weer vervangen door de tenaamstellingscode.
Wat is kentekenbewijs 1?
Deel 1: Voertuigbewijs óf Kentekencard Het voertuigbewijs is deel 1A (voordien ‘deel I’) van het kentekenbewijs. Dit onderdeel bevat álle belangrijke gegevens van de auto, dus de autogegevens, waaronder: A: Kenteken: tekencombinatie zoals die op de nationale kentekenplaat vermeld staat.
Kun je bij Jumbo auto overschrijven?
Je kunt je auto online via de RDW website overschrijven (inloggen met je DigiD). Je kunt naar een PostNL servicepunt in een supermarkt of winkel die op zondag geopend is. Denk aan een Jumbo, Primera of Cigo. Op de website van PostNL vind je een overzicht waar je op zondag terecht kan voor het overschrijven van je auto.
Wat te doen als je kopie deel 3 kwijt bent?
Nieuwe tenaamstellingscode aanvragen
- Ga naar ‘Vervangende tenaamstellingscode aanvragen’.
- Kies voor de tweede optie: Alleen een tenaamstellingscode aanvragen.
- Vul de gevraagde gegevens in. Zorg dat u uw voertuigidentieficatienummer (framenummer) bij de hand heeft.
- U betaalt de kosten via iDEAL.
Wat kost een kenteken overschrijven?
Kenteken overschrijven bij een kentekenloket De kosten voor het overschrijven van een kenteken bedragen 10,40 euro. Je ontvang direct het tenaamstellingsversslag, met daarop de eerste vier cijfers van de tenaamstellingscode. Bewaar deze goed. Ook krijg je een vrijwaringsbewijs.
Welke delen kentekenbewijs nodig voor verkoop?
Een kentekenbewijs deel 1A, een kentekenbewijs deel 1B en het overschrijvingsbewijs. Op de achterkant van ieder deel staat duidelijk aangegeven welk deel het is. De auto verkopen zonder deze papieren kan niet. U heeft alle delen nodig en dient deze bij het autoverkopen als geheel kentekenbewijs te overhandigen.
Wat is het tweede deel van het kentekenbewijs?
Het tweede deel van het kentekenbewijs, deel 1B, is het tenaamstellingsbewijs. Dit deel bevat informatie over de eigenaar van het voertuig, de kentekenhouder. Ook staat hier de datum van de afgifte op. Uiteraard is dit het gedeelte dat verandert wanneer het voertuig van eigenaar wisselt.
Wanneer moet u een papieren kentekenbewijs hebben?
Heeft u (nog) een papieren kentekenbewijs, dan moet u het Voertuigbewijs (deel IA of het vroegere deel I) en het Tenaamstellingsbewijs (deel IB of het vroegere deel II) bij u hebben.
Wanneer geeft de RDW het kentekenbewijs?
De RDW geeft sinds 1 januari 2014 het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) af. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren. Deze heeft u nodig als u uw voertuig gaat verkopen.
Het voertuigbewijs Het tweede deel van het kentekenbewijs, deel 1B, is het tenaamstellingsbewijs. Dit deel bevat informatie over de eigenaar van het voertuig, de kentekenhouder. Ook staat hier de datum van de afgifte op.
Wat staat er allemaal op een kentekencard?
Wat staat er op de kentekencard? Hierop staan de gegevens van het voertuig en van de kentekenhouder. Bijvoorbeeld het gewicht van het voertuig en uw adresgegevens.