Waar kan je een Zwitsers vignet kopen?

Waar kan je een Zwitsers vignet kopen?

Het vignet is te koop aan de Zwitserse grens en bij de postkantoren en tankstations in Zwitserland voor CHF 40. Bij de Zwitserse grens kan ook met euro’s (alleen biljetten, geen munten) betaald worden.

Welke vignetten nodig naar Zwitserland?

Een Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle auto’s en motoren tot 3500 kg. Reis je met een caravan of vouwwagen? Dan heb je 2 vignetten nodig, één voor de auto en één voor de aanhanger. Het vignet Zwitserland 2021 is geldig van 1 december 2020 t/m 31 januari 2022 en verkrijgbaar tot 30 november 2021.

Kan ik in Zwitserland rijden zonder vignet?

Wanneer je zonder vignet in de Alpen rijdt, loop je de kans op een boete van minstens 120 euro in zowel Zwitserland als Oostenrijk. Het vignet dient links op de binnenzijde van je voorruit geplakt te worden. Is het vignet niet goed zichtbaar of op de verkeerde plek geplakt? Ook dan riskeer je een boete.

Hoe controleert Zwitserland op vignet?

Het is belangrijk dat je vignet goed zichtbaar is. Zo is het makkelijk te controleren bij de grenscontrole of je een vignet hebt aangeschaft. Bij een auto moet het vignet op de linkerzijde van de binnenkant van de ruit worden geplakt. Op de motor plak je het vignet op de tank, kuip of het windscherm.

Waar kan ik een vignet kopen?

Het gewone vignet is koop bij de ANWB-winkels en via anwbvignetten.nl. Er zijn vignetten met een geldigheid van 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Het gewone tolvignet (Klebevignette) is verder te koop bij een aantal Oostenrijkse grensovergangen en bij tankstations en postkantoren in de buurt van de Oostenrijkse grens.

Waar best vignet Zwitserland kopen?

Het vignet in Zwitserland zelf aankopen Het vignet kost CHF 40* (ong. € 37). Het vignet kan rechtstreeks ter plaatse aangekocht worden in de douanekantoren van de grote grensovergangen zoals Bazel, Genève of Chiasso, die permanent geopend zijn.

Waar vignet Zwitserland nodig?

Waarom is het vignet nodig? Sinds 1985 moet iedereen die op de Zwitserse snelwegen rijdt tol betalen. Het gaat hierbij om de nationale wegen. De tol betaal je door middel van het vignet Zwitserland 2020.

Heb je voor Geneve een vignet nodig?

Verkeer in de Zwitserse stad Genève heeft sinds medio januari 2020 een milieusticker nodig. De Zwitsers noemen hun versie van het vignet Stick’Air. De sticker is vanaf 15 januari 2020 verplicht (echter tot 31 maart 2020 werden er geen boetes uitgeschreven voor het ontbreken van de sticker).

Wat als je geen vignet hebt in Slovenie?

Rijden zonder tolvignet Het hebben van een Sloveens vignet is op de autosnelwegen verplicht. Tijdens een vakantie naar het land is het dus eigenlijk altijd verplicht om een autovignet te hebben. Het rijden zonder het vignet kan bestraft worden met een boete van €300.

Hoe wordt een vignet gecontroleerd?

Let op: Er wordt gecontroleerd met behulp van camera’s. Breng het vignet daarom goed zichtbaar en volgens de regels aan. Met plakband bevestigen is bijvoorbeeld niet toegestaan. Bij motorvoertuigen moet het vignet van binnenuit gezien linksboven of onder de achteruitkijkspiegel op de voorruit geplakt worden.

Hoe worden vignetten gecontroleerd?

Vroeger werd alles gecontroleerd bij de grens en later vanuit politieauto’s, maar de techniek staat niet stil en is de digitale controle ook ingetreden. De controle gebeurd tegenwoordig met behulp van detectiepoorten die er als snelheidsradars uit zien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven