Inhoudsopgave
Hoe bereken je vergrotingsfactor oppervlakte?
De vergrotingsfactor reken je uit door de lengte van het beeld te delen door de lengte van het origineel. Vergrotingsfactor = lengte beeld : lengte origineel Het origineel is het figuur waar je mee begint en na de vergroting/verkleining hou je het beeld over.
Hoe bereken je de oppervlakte in werkelijkheid?
Dit doe je door de lengte te vermenigvuldigen met de schaal en de breedte te vermenigvuldigen met de schaal. Vervolgens bereken je de oppervlakte met schaal door de lengte en breedte met elkaar te vermenigvuldigen.
Hoe bereken je de vergrotingsfactor inhoud?
Vuistregels
- Inhoud beeld=Inhoud model·Vergrotingsfactor3.
- Vergrotingsfactor=3√Inhoud beeldInhoud origineel.
- Inhoud model=Inhoud beeldVergrotingsfactor3.
Hoe bereken je de factor?
N=b/v. Een voorbeeld van een berekening hiermee is vraag 2 van test-jezelf hierboven. Hoofdletter B en V zou kunnen duiden op de grootte van het beeld en het voorwerp. Hiervoor geldt namelijk ook N = beeldgrootte / voorwerpsgrootte.
Hoe kan je de oppervlakte berekenen?
De lengte en de breedte vermenigvuldigen Wie de oppervlakte van een ruimte wil berekenen, doet dit door de lengte met de breedte te vermenigvuldigen. Je komt dan uit op een bepaald aantal vierkante meters. Dit is de standaardprocedure om rechthoeken te berekenen. Een voorbeeld: een kamer is 30 meter bij 15 meter.
Hoe bereken je de oppervlakte van een driehoek uit?
Nu is de lengte van de rechthoek gelijk aan de lengte van de zijde die de basis (onderkant) is van de driehoek en de breedte van de rechthoek is gelijk aan de (bij de basis horende) hoogte van de driehoek, dus in de formule wordt dit: oppervlakte driehoek = (basis x hoogte) : 2.
Wat is een Vergrotings factor?
Vergrotingsfactor definities De factor (de vermenigvuldiging) waarmee een getal, als waarde van een voorwerp, lijnstuk, plaatje of wat dan ook, wordt vergroot.
Wat is het vergrotingsfactor?
Wat is een vergrotingsfactor wiskunde?
De vergrotingsfactor Een verkleining heeft dus ook een vergrotingsfactor. Deze vergrotingsfactor is dan kleiner dan 1. Als we het dus bijvoorbeeld hebben over een beeld dat 20 keer kleiner is dan het origineel, dan is de vergrotingsfactor van dit beeld 1/20 = 0,05.