Hoe maak je zelf een krans?

Hoe maak je zelf een krans?

De werkwijze

  1. Wikkel de plastic band om de strokrans en maak dit goed vast.
  2. Knip de verschillende groensoorten in stukken van gelijke lengte.
  3. Verdeel de groensoorten gelijkmatig over de krans.
  4. Maak het groen vast met ijzerdraad, dit wikkel je om de krans.

Hoe maak je een groene krans?

Stap 1: krans bedekken met mos Het mos gaat zorgen voor een goede groene basis van je krans. Zorg dus dat je het stro mooi camoufleert met het mos. Dit doe je met wikkeldraad (dat je eerst vastmaakt aan de strokrans zelf): houd een stuk mos tegen de krans, en draai er wikkeldraad omheen.

Welk groen voor krans?

Kies stevige takken met veel blad, dat er helder en glanzend uitziet. Neem takken die niet lang geleden zijn afgesneden en in water staan, dan heb je kans dat je krans snel verlebberd is.

Hoe maak je een krans van dennenappels?

Lijm de dennenappels een voor een op de krans, zorg dat je dit dakpansgewijs doet zodat je de strokrans niet meer ziet. Voor dit project gebruikte ik het lijmpistool op de warmte stand. Hou de dennenappels even goed vast in de lijm en voilà, ze zitten vast! Ga zo door totdat de hele krans bedekt is met dennenappels.

Hoe maak je een Wilgenkrans?

Neem een wilgentak en maak vanaf het dunste uiteinde een cirkel met een diameter van hoe groot de krans moet worden. Dit hou je vast met de ene hand. Met je andere hand neem je dan de basis van de tak en die steek je door de cirkel. Dit doe je enkele keren tot de tak helemaal ‘opgedraaid’ is.

Hoeveel kerstballen nodig voor krans?

1. Koop al je benodigdheden bij Action. Ik kocht een krans van stro (€0.85 cent), 1 setje van 12 middelgrote kerstballen + 6 doosjes mini kerstballen in de kleuren wit, zilver en mat zilver. Daarnaast heb je een stuk lint nodig, een lijmpistool en wattenbolletjes.

Hoe lang blijft een kerstkrans goed?

Indien u een krans aan de buitendeur hangt zult u zien dat deze vaak wel zo’n 3 maanden mooi blijft. 3. Wat goed werkt is als u de krans dagelijks met wat water uit een sproeifles besprenkelt.

Welke takken voor een krans?

Gebruik lange, buigzame takken om een basiskrans te maken. Goede planten hiervoor kunnen zijn: hedera, druiventakken, brem of blauwe regen. Begin met één stengel en maak een cirkel. De eerste maakte ik vast met ijzerdraad (lekker makkelijk!).

Welke takken voor krans?

krans te vlechten. Heel mooi lukt dat met berkentakken. Maar die zijn meer in het najaar te vinden. Als je dan goed om je heen kijkt na een herfststorm, zie je vanzelf allemaal mooie lange twijgen onder de berkenbomen.

Hoe maak je een krans van hortensia?

Knip een paar takken van je hortensia (of koop een paar mooie takken) en laat deze een paar dagen aan de waslijn drogen. Zijn ze gedroogd snijd de stengels zeer kort. Wikkel de krans om met jute lint, zet het lint vast (of indien nodig alleen de uiteinden) met een (T-)speld.

Wat kan ik maken van wilgentakken?

Je kan met de wilgentenen bijvoorbeeld een tunnel maken maar je kan ook een lange rij in elkaar gevlochten wilgentenen gebruiken als afscheiding. Voor kleine tuinen is een bonentipi een leuk idee. Je maakt met takken een hutje dat je laat begroeien met bonen, erwten of ander snelgroeiende klimplanten.

Hoe maak je een krans met kerstballen?

Neem dan de ballen van medium formaat en lijm die tussen de grote ballen. Sluit af met de kleinere kerstballen. De kleinste ballen zijn perfect om bovenop de andere ballen te lijmen voor een ‘vol’ 3D-effect. Zorg dat je ook de zijkanten goed vol kerstballen plakt, zodat je krans er van de zijkant ook mooi uitziet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven