Kan ik mijn huisarts dossier inzien?

Kan ik mijn huisarts dossier inzien?

Sinds 1 juli 2020 kunt u uw medische gegevens online bekijken. Dit kan via een beveiligde website (of app). Die website (of app) laat uw gegevens uit het computersysteem van de huisarts zien. U logt in en kunt dan veilig uw gegevens bekijken.

Waar kan ik mijn medische gegevens inzien?

Wilt u uw medisch dossier inzien? Dan kunt u daarvoor een verzoek doen bij uw arts of zorginstelling. U krijgt alleen de gegevens te zien die over uzelf gaan, zoals röntgenfoto’s en operatieverslagen.

Hoe weet ik bij welke huisarts Ik zit?

Kom je er echt niet uit wie je huisarts is? Neem dan contact op met een huisartsenpost in je omgeving. Die kan vervolgens gebruik maken van de dienst ‘raadplegen actuele huisarts’ in VECOZO en inzien waar je staat ingeschreven. Hiervoor dien je als patiënt toestemming te geven.

Waar kan ik mijn bloeduitslagen vinden?

Het is mogelijk om uw medisch dossier online te bekijken. In uw medisch dossier staan onder andere het advies van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en de medicijnen die u gebruikt. U kunt deze gegevens bekijken via online portaal gezond.nl.

Kan ik mijn EPD inzien?

Inmiddels zijn de meeste huisartsen overgestapt op het elektronisch patiënten dossier oftewel het EPD. Waarschijnlijk kun je je nog wel herinneringen dat je hiervoor ooit een handtekening hebt moeten zetten. Jouw huisarts kan jouw dossier fysiek of via de EPD laten zien als je hierom vraagt.

Hoe lang duurt opvragen medisch dossier?

De wet zegt dat de zorgverlener de gevraagde gegevens zo snel mogelijk moet verstrekken. Voor een medisch dossier inzien kunt uw een termijn van twee weken als redelijk zien. Voor de kopieën mag het ziekenhuis of de zorginstelling u maximaal € 0,23 per pagina in rekening brengen.

Hoe vind je een huisarts?

U kunt zelf uw huisarts kiezen en ook van huisarts veranderen….Dat doet u zo:

  • informeer of de nieuwe huisarts u als nieuwe patiënt kan aannemen;
  • licht uw oude huisarts mondeling, telefonisch of schriftelijk in dat u van huisarts verandert;
  • vraag uw oude huisarts om uw dossier naar uw nieuwe huisarts te sturen.

Heeft iedereen een huisarts?

In Nederland heeft bijna iedereen een huisarts. De huisarts kent jouw gezondheidssituatie. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor vragen over je lichamelijke en psychische gezondheid.

Waar kan ik mijn Coronatest terugvinden?

Waar vind ik mijn COVID-19 testresultaat terug? U kan inloggen op het CoZo-portaal via de “Patiënt”-knop rechtsboven op www.cozo.be, met uw Belgische eID en pincode of de itsme-app. Van zodra het resultaat beschikbaar is, zal u het kunnen raadplegen via de “Resultaten”-tegel.

Kan ik mijn dossier opvragen?

U kan enkel inzage of kopie van het dossier vragen als u betrokken partij bent of een wettelijk vertegenwoordiger zoals bepaald in het art. 21bis van het Wetboek van Strafvordering. Indien u dit belang niet kan aantonen zal een kopie of inzage van het dossier geweigerd worden.

Kun je een patiënt inzage in zijn dossier weigeren?

Als een patiënt verzoekt om zijn dossier in te zien of hier een afschrift van te krijgen, moet u aan dit verzoek voldoen. U mag het verzoek om inzage alleen weigeren als de persoonlijke levenssfeer van een ander door de inzage wordt geschaad, en als diens belang een overwegend karakter heeft.

Hoe lang patientgegevens bewaren?

Maar u mag als patiënt wel aan uw zorgverlener vragen om gegevens uit uw medisch dossier te verwijderen. In Nederland zijn de regels voor het bewaren van medische dossiers opgenomen in de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO). Hierin is bepaald dat zorgverleners uw medisch dossiers 20 jaar moeten bewaren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven