Hoe verwijder je stucwerk?

Hoe verwijder je stucwerk?

Stucwerk (geen Granol of Spachtelputz) kan je verwijderen met een elektrische beitel, en afbikken. Daarnaast kan je het handmatig verwijderen met een beitel en een hamer of door het af te steken. De ondergrond bepaalt of je met een beitel aan de slag kan. Op gipsplaat kan het niet.

Hoe verwijder je sierpleister van de muur?

Wanneer spachtelputz van de muren verwijdert dient te worden kan dit of d.m.v. afsteken met een plamuurmes of door het spachtelputz op te schuren. Bij beide manieren komt er enorm veel stof vrij en is ventileren in de te behandelen kamer ontzettend belangrijk.

Kun je over oud stucwerk stucen?

Over bestaand stucwerk zoals granol, spack etc. kan worden gestuct. Afhankelijk van het soort stucwerk dient het oppervlakte eventueel te worden behandeld met een contact primer. Als bijvoorbeeld basis leemstuc wordt aangebracht over een muur met granol, dan dient altijd een contact primer te worden gebruikt.

Wat kost stucwerk verwijderen?

Kosten stucwerk repareren

Dienst Gemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk € 5 – € 11
Sausklaar stucen € 9 – € 23
Sierpleister € 12 – € 23
Plafond stucen € 5 – € 23

Hoe verwijder ik oud stucwerk?

Oud stucwerk verwijderen noemen we ook wel ‘afbikken’. Dit dient heel voorzichtig gedaan te worden, omdat je makkelijk schade aan de wand of het plafond kunt toebrengen. Een sloop- of breekhamer is niet geschikt voor deze klus. Een plamuurmes om het stucwerk af te steken is een betere optie.

Hoe kan je spachtelputz verwijderen?

Feit is echter dat er in principe maar drie manieren zijn om spachtelputz te verwijderen. De eerste manier is de spachtelputz afsteken, de tweede manier is het opschuren van de spachtelputz en de laatste optie is over de spachtelputz heen stuken. De eerste twee alternatieven zijn niet aan te bevelen.

Hoe haal je spachtelputz van de muur?

Hoe verwijder je Structuurverf van de muur?

Je kunt de oude structuurverf verwijderen door te egaliseren. Je maakt daarvoor gebruik van een speciale egaliseerpasta, zoals die van Alabastine. Begin altijd met een ontvetter, om de muur goed schoon te maken. Daarna is het belangrijk om de muur licht op te schuren, waarmee je de buitenste laag verwijdert.

Kan ik over hout stucen?

Het is niet verstandig om zomaar over multiplex en andere houtsoorten te stucen. Wanneer het hout eerst in de witte grondverf wordt gezet is het wel mogelijk om met een sierpleister als spachtelputz of granol te stucen over hout.

Kun je over sierpleister stucen?

Een granol muur egaliseren met dunpleister is geen optie. Dunpleister is enkel geschikt om nieuwbouw te stucen. De wanden worden daar behangklaar opgeleverd en een granol muur is verre van behangklaar. Om de granol muur vlak en glad te maken dient de muur te worden voorzien van traditioneel sausklaar stucwerk van gips.

Is stucen nodig?

Stucen is nodig als uw muren en plafonds in uw woning veroudert zijn. In een nieuwbouwwoning moet er altijd gestukadoord worden. Lees hier alle informatie betreft de soorten stucwerk en de gemiddelde prijzen.

Hoe lang gaat stucwerk mee?

De garantie van stucwerk is voor binnenwerk 5 jaar en buitenwerk 3 jaar betreft de NOA voorwaarden. Dit geldt voor grote loszittende stukken of slecht hechtend stucwerk. Maar zeker ook voor het eventuele loslaten van het nieuw aangebrachte werk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven