Hoe lang duurt het herstel van een darmoperatie?

Hoe lang duurt het herstel van een darmoperatie?

Uw eigen bijdrage is zeer belangrijk voor een goed herstel. Een darmoperatie is een grote operatie. Het herstel verloopt in het begin snel. Het kan echter drie tot zes maanden duren voordat u zich volledig hersteld voelt.

Hoe gaat een darmoperatie?

Een darmoperatie kan op 2 manieren uitgevoerd worden: via een grote snee in de buik waarbij de buik geopend wordt of via een kijkoperatie. De arts vertelt hoe hij of zij zal opereren. Tijdens een darmoperatie worden bij het verwijderen van de tumor en lymfeklieren in de buurt ook bloedvaten afgesloten.

Hoe wordt darmkanker geopereerd?

Bij een operatie bij darmkanker haalt de chirurg de tumor en gezond weefsel weg. De operatie kan via een snee in de buik of met een kijkoperatie. Het is belangrijk dat u voor de operatie stopt met roken, genoeg beweegt en gezond eet. Soms is een stoma nodig, voor een paar maanden of blijvend.

Wat is een Sigmoïdresectie?

O Bij een sigmoïdresectie wordt het sigmoïd verwijderd. Beide delen van de darm worden weer aan elkaar verbonden. Bij deze operatie bestaat er een kans dat u een stoma krijgt. Dit is een darmuitgang in de buikwand.

Hoe lang dunne ontlasting na darmoperatie?

Uw ontlasting is de eerste dagen vaak dunner en anders van kleur. Daarnaast kan het een aantal weken duren voordat uw ontlasting weer een normaal patroon heeft. Door de darmoperatie kan uw ontlasting ook blijvend anders zijn dan voorheen.

Hoe lang kans op naadlekkage?

Deze test kan al drie dagen na de operatie uitsluiten of er naadlekkage zal optreden. Op dit moment kunnen artsen naadlekkage pas zes tot acht dagen na de operatie vaststellen.

Wat kun je het beste eten na een darmoperatie?

Het is na een darmoperatie belangrijk dat u vezelrijk eet, dit helpt om de ontlasting weer de normale vastheid aan te laten nemen. Vezelrijk voedsel bestaat uit groente, fruit, aardappelen, volkoren producten zoals bijv. muesli, zilvervliesrijst, pasta en volkorenkoekjes.

Is darmkanker te opereren?

Er wordt een groot deel van uw darmen verwijderd. Operatie is de eerste keus voor patiënten die behandeld worden voor darmkanker. Deze operatie vindt plaats op de afdeling heelkunde.

Hoe lang in ziekenhuis na operatie darmkanker?

Na een kijkoperatie verblijft u meestal 5 tot 6 dagen in het ziekenhuis en na een open operatie tussen de 7 en 10 dagen. Aangezien het herstel na een kijkoperatie meestal sneller is doordat de littekens beduidend kleiner zijn, heeft de kijkoperatie de voorkeur.

Wat is laparoscopische Sigmoidresectie?

Wanneer een kwaadaardige tumor zich bevindt in het laatste deel van de dikke darm, het S-vormige deel (sigmoid), kan de specialist een darmoperatie voorstellen. Deze darmoperatie wordt ook wel sigmoidresectie genoemd. Dit kan zowel via een kijkoperatie (laparoscopisch) als via een snee in de buikwand worden verricht.

Wat is een kijkoperatie van de darmen?

Een laparoscopische darmoperatie is een kijkoperatie waarbij de chirurg de onderbuik bekijkt en de tumor verwijdert. De chirurg maakt enkele kleine insneden. Een laparoscoop of kijkbuis wordt via een van de insneden in de buik gebracht.

Hoelang pijn na darmoperatie?

Pijn en medicatie: Na de operatie kunt u nog enige tijd pijn hebben. Heeft u naast paracetamol extra pijnstilling nodig, dan krijgt u een recept mee bij ontslag. Afhankelijk van uw klachten kunt u thuis de pijnstillende medicatie afbouwen, als laatste de paracetamol.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven