Welke bedrijven doen aan Cradle to Cradle?

Welke bedrijven doen aan Cradle to Cradle?

Klik hier om alle Cradle to Cradle CertifiedTM producten op de belgische markt te bekijken.

  • keuken- en interieurreiniging. Greenspeed.
  • Accoya® hout. Accsys Technologies.
  • EcoBase® tapijt tegel. Desso.

Wat is de betekenis van Cradle to Cradle?

De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is Cradle to Cradle. Het betekent dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen.

Wat is Cradle to Cradle wikikids?

Cradle to Cradle (C2C) Het “minder slecht maken” van het product bestaat uit het kiezen van schonere grondstoffen, het zuiniger maken van het product in gebruik, en het optimaliseren voor recycling. Dit kan, ondanks wat de term recycling doet vermoeden, gezien worden als ontwerpen van wieg tot graf.

Wat is Cradle to Cradle en wat is het verschil tussen Cradle to Cradle en recycling?

Conclusie over Cradle to Cradle Cradle to Cradle is wezenlijk anders dan recyclen, bij recyclen probeer je het product opnieuw in een ander product te verwerken. Bij Cradle to Cradle daarentegen ontwerp je het product op zo’n manier dat het na gebruik verwerkt kan worden in andere bruikbare producten of materialen.

Wat is Cradle to Grave?

Ook wel te omschrijven als ‘Cradle-to-Grave’ (van wieg tot graf). ‘Cradle-to-Cradle’ (van wieg tot wieg) is een cyclus waarbij er geen afval meer geproduceerd wordt, maar alleen maar voedsel. Volgens de grondleggers van dit principe bestaat de wereld uit twee kringlopen: de biologische en de technische.

Welk bedrijf is duurzaam?

Philips heeft het beste duurzaamheidsbeleid. Dat blijkt uit een enquête van Management Team onder gespecialiseerde onderzoekers. Ook DSM en ABN Amro doen het goed….De juryscore:

  • Philips 21.
  • DSM 16.
  • ABN Amro 15.
  • Rabobank 5.
  • Akzo Nobel 4.

Hoe werkt Cradle to Cradle productie?

Cradle to cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. De letterlijke betekenis is ‘van wieg tot wieg’. Met andere woorden: er is geen levenscyclus ‘van de wieg tot het graf’, maar na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product.

Wat is een Cradle?

(Letterlijk) Engels voor wieg. Min of meer hetzelfde als een docking station. Meestal zijn het ‘staanders’ voor draagbare apparaten.

Wat is het verschil tussen recyclen en Downcyclen?

Recyclen. Eigenlijk is recycling een verzamelnaam voor upcyclen en downcyclen. Het grote verschil is dat bij recycling het materiaal aangepast en omgevormd wordt tot een ander soort materiaal of eenzelfde soort materiaal van mindere kwaliteit.

Wat is het verschil tussen duurzame ontwikkeling en c2c?

Cradle to Cradle lijkt hetzelfde als het denken in kringlopen, maar er is een subtiel verschil met de huidige praktijk. Vaak denken we dat we recyclen, maar daarbij treedt kwaliteitsverlies van materialen op, of verlies van belangrijke grondstoffen. In Cradle to Cradle termen is dat downcyclen.

Wat zijn voorbeelden van duurzame bedrijven?

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijven die zich niet alleen richten op het maken van winst, maar zich ook bewust zijn van de impact die zij maken op mens en milieu….7 bijzondere voorbeelden van MVO bij grote bedrijven

  1. NS.
  2. IKEA.
  3. Google.
  4. Patagonia.
  5. H&M.
  6. Douwe Egberts.
  7. Tony’s Chocolonely.

Hoe duurzaam zijn Nederlandse bedrijven?

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse bedrijven gemiddeld nét een voldoende scoren in de transitie naar de nieuwe economie: 5,7 (op een schaal van 1-10). De allergrootste bedrijven (>250 werknemers) behalen met een 6,5 een significant beter resultaat dan het middenbedrijf (50-250 werknemers) met een 6,2.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven