Welke maanden wegenbelasting betalen?

Welke maanden wegenbelasting betalen?

U betaalt uw motorrijtuigenbelasting per 3 maanden. De afgiftedatum van uw kentekenbewijs is 10 juni. De tijdvakken beginnen dus telkens op 10 juni, 10 september, 10 december en 10 maart. U betaalt de 1e keer motorrijtuigenbelasting over een deel van een tijdvak, namelijk over de periode 20 mei tot en met 9 juni.

Waar kan ik zien hoeveel wegenbelasting ik betaal?

U kunt uw aanslagen en beschikkingen ook vinden in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Gebruikt u de Berichtenbox nog niet? Activeer dan eerst uw account op MijnOverheid. Daarna kunt u meteen de juiste aanslag of beschikking opzoeken.

Hoe kan ik motorrijtuigenbelasting betalen?

U kunt uw motorrijtuigenbelasting betalen via een automatische incasso of met een rekening.

Hoe wordt motorrijtuigenbelasting berekend?

Dit wordt ook wel motorrijtuigenbelasting (MRB) genoemd. Hoeveel wegenbelasting je betaalt, hangt onder meer af van het gewicht van je auto, hoe vervuilend je auto is en waar je woont. Bijvoorbeeld als je in een oldtimer rijdt of eigenaar bent van een volledig elektrische auto.

Welke datum wegenbelasting betalen?

U kunt uw motorrijtuigenbelasting betalen via automatische incasso. Wij schrijven uw motorrijtuigenbelasting dan rond de 28e van iedere maand automatisch van uw rekening af.

Hoe vaak per jaar betaal je wegenbelasting?

De meeste tools berekenen automatisch per drie maanden. Dit is het bedrag dat je per kwartaal betaalt. De motorrijtuigenbelasting per drie maanden betaal je per acceptgiro of automatische incasso. De uiterste betaaldatum hangt af van de afgiftedatum van je kentekenbewijs of kentekencard.

Hoeveel kost mijn wegenbelasting?

Hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen, hangt af van onder meer het soort motorrijtuig, het gewicht van het motorrijtuig en het soort brandstof. Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling of een bijzonder tarief.

Hoeveel bedraagt de wegenbelasting?

Wegenbelasting: provinciale opcenten 2021

Provinciale opcenten 2021
Flevoland 81,4 %
Gelderland 89,5 %
Utrecht 74,9 %
Noord-Holland 67,9 %

Hoe moet je belasting betalen?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Betalen met internetbankieren gaat het snelst. Maak het geld over naar het rekeningnummer dat in ons bericht staat.
  • Verrekenen met een toeslag of een aanslag. Krijgen wij nog geld van u, en u (nog) geld van ons?
  • Betalen met de acceptgiro.
  • Betalen met automatische incasso: altijd op tijd.

Wat kost autobelasting?

De wegenbelasting is afhankelijk van het gewicht van de auto, maar ook of dat je auto op diesel of op benzine rijdt. Als je auto op diesel rijdt is dat voor de wegenbelasting duurder dan wanneer je auto op benzine rijdt. Als je een bedrijfsauto hebt dan betaal je minder wegenbelasting.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven