Hoe bleekselderij telen?

Hoe bleekselderij telen?

Voor een vroege teelt zaai je de bleekselderij binnen voor op een tray of in potjes vanaf halverwege februari. Verspeen de plantjes na een aantal weken, en plant de jonge planten uit in de maanden mei tot en met augustus. Bleekselderij is in het begin dus een redelijk trage groeier.

Kan bleekselderij overwinteren?

Bleekselderij is tweejarig en je zult haar dus (vorstvrij) moet overwinteren zodat ze het jaar erop kan gaan bloeien.

Kun je de stengels van selderij eten?

Bleekselderij heeft een zachte smaak en je kunt zowel de stengel als het blad goed gebruiken voor het kruiden van een heerlijke soep of bouillon. Je kunt bleekselderij goed rauw eten. Eet de groente bijvoorbeeld als hapje met een dipsaus of bij een kaasschotel. In een salade is bleekselderij ook een goede smaakmaker.

Is selderij winterhard?

Bleekselderij heeft brede, volle stelen, is niet winterhard en is gevoeliger voor ziekten dan gewone selderij en snijselderij. Er bestaat zelfblekende en groenblijvende bleekselderij. De zelfblekende heeft een geelgroene kleur, die zonder bleken deze kleur behoudt.

Hoe wordt bleekselderij gekweekt?

Bleekselderij wordt van januari tot maart onder verwarmd glas gezaaid. Er moet worden verwarmd, omdat anders de plant voortijdig in bloei komt. Uitgeplant wordt in april en mei en geoogst van half juli tot eind september.

Kun je rauwe bleekselderij invriezen?

In de diepvries (bij minimaal -18°C) kun je rauwe bleekselderij tot 12 maanden bewaren. Blancheer de bleekselderij 2-3 minuten kort voor invriezen. De bleekselderij kun je vervolgens in een goed gesloten plastic zakje of bakje bewaren.

Kun je selderij drogen?

Welke kruiden kun je drogen? Je kunt veel kruiden laten drogen. Goede voorbeelden zijn dille, venkel, rozemarijn, tijm, peterselie, selderij, oregano en maggiplant (lavas).

Hoe hoog wordt bleekselderij?

Extra informatie

Inhoud kleinverpakking : 0,3 gram (voor 55 m2)
Aantal zaden per gram : 3000 zaden
Plantafstand : 35×35 cm
Hoogte van de plant : 40-50 cm
Standplaats : Zon

Wat gebruiken in plaats van selderij?

Wil je bladselderij vervangen? Je raadt het misschien al, maar peterselie komt het dichtst in de buurt en is dan ook de beste keuze.

Wat kun je gebruiken van selderij?

In de meeste recepten zal staan dat je de stengels nodig hebt, maar de bladeren kun je ook prima eten. Ze worden zelfs apart gekweekt als selderijblad. Ze moeten er wel groen en fris uitzien. Was de bladeren grondig en gebruik ze als smaakmaker voor soepen, sauzen of bouillon.

Hoe hoog wordt selderij?

Snijselderij wordt ook wel bladselderij of bosselderij genoemd. Deze plant groeit makkelijk en kan meer dan en meter hoog worden. Van de snijselderij eten we de blaadjes en de bladstelen. De etherische olie in selderij zorgt voor de zoete en kruidige geur.

Hoe moet je bleekselderij zaaien of planten?

Vanaf de maand mei tot half juni mag je de bleekselderij ook direct in de volle grond zaaien. Kies een zonnige plek uit en zaai de selderijzaden in nette rijtjes. Na enkele weken kun je de zaailingen het beste uitdunnen, zodat er voldoende groeiruimte tussen je planten ontstaat.

https://www.youtube.com/watch?v=3NyQyXQyEW4

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven