Wat doet zilver shampoo?

Wat doet zilver shampoo?

1 – Wat is een zilvershampoo? Een zilvershampoo is een shampoo met paarse of blauwe pigmenten, die wordt gebruikt om blond, grijs of wit haar een koele tint te geven óf ongewenste geel- en oranje tinten in je haar te neutraliseren.

Wat doet Zilvershampoo met donkerblond haar?

Als je naar het kleurenwiel kijkt, zie je dat paars zich direct tegenover geel bevindt. Aangezien deze kleuren elkaars tegenpolen zijn, betekent het dat paars de gele tinten kan opheffen. Dus als je paarse shampoo op blond haar aanbrengt, zal het de koperkleur neutraliseren en je haar lichter maken.

Is Zilvershampoo schadelijk?

Zilvershampoo is niet per se slecht of schadelijk voor je haar. Het bevat geen agressieve bestanddelen of peroxide, maar de meeste zilvershampoos bevatten, in tegenstelling tot een gewone shampoo, geen voedende bestanddelen, waardoor je haar er droger door kan aanvoelen.

Kan zilver shampoo ook op droog haar?

Net zoals een normale shampoo, gebruik je zilvershampoo niet op droog haar. Je brengt de zilvershampoo aan als je haar nat is, en je laat ‘m net even iets langer intrekken voor het beste resultaat.

Is Zilvershampoo goed?

Zilvershampoo is zeker niet schadelijk voor je haar. Het is echter wel een gegeven feit dat zilvershampoo, behalve zorgen dat je een mooie haarkleur houdt, niets voor je haar doet. Het bevat dus geen voedingsstoffen voor je haar. Hierdoor kan het zijn dat je haar wat droger gaat worden als je de zilvershampoo gebruikt.

Wat is de beste Silver shampoo?

De beste zilvershampoos om je asblonde haar koel te houden:

  • Philip Kingsley Pure Blonde / Silver Shampoo.
  • Bleach London Zilvershampoo.
  • Lee Stafford Bleach Blondes Toning Zilvershampoo.
  • Kérastase Blonde Absolu Zilvershampoo.
  • Fudge Clean Blonde Toning Zilvershampoo.
  • Fanola No Yellow Zilvershampoo.

Wat gebeurt er als je Zilvershampoo gebruikt op bruin haar?

Ook de dames met bruin of donker haar kunnen zilvershampoo gebruiken om warme, gelige tonen te neutraliseren. Wel zal het effect een stuk minder zijn dan wanneer zilvershampoo op licht haar gebruikt wordt.

Wat als Zilvershampoo niet werkt?

Zilvershampoo werkt niet? Als je haar wassen met zilvershampoo onvoldoende effect heeft, kan je het de volgden keer langer laten intrekken voordat je het eruit wast, om te zien of dat meer effect heeft.

Hoe vaak paarse shampoo gebruiken?

Voor een grijze tint kun je de zilvershampoo 2 of 3 keer per week gebruiken. Wil je enkel een warme gloed neutraliseren? Dan adviseren wij om dit één maal per week te gebruiken. Voor de andere wasbeurten kun je een shampoo gebruiken met een color protection, zoals de Cosmo Volume Shampoo of de Cosmo Repair Shampoo.

Hoe lang Zilvershampoo op droog haar?

HOE LANG LAAT JE ZILVERSHAMPOO INTREKKEN? Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je zilvershampoo ongeveer 1 tot 5 minuten laten zitten. Wil je juist wel een paarse tint in je haar dan kun je de shampoo langer laten intrekken (tot 10 minuten).

Wat doet Zilvershampoo op droog haar?

Zilvershampoo op droog haar Dat is onjuist, het wordt zelfs afgeraden. Gebruik daarom altijd de shampoo op nat haar en laat het niet te lang zitten. Wanneer je het op droog haar voor een lange tijd laat intrekken, zal dit ervoor kunnen zorgen dat jouw lokken afbreken.

Welke zilvershampoo is het best?

De L’Oréal Paris Elvive Color Vive Purple Zilvershampoo is na ons uitgebreide onderzoek met een 9,8 als beste zilvershampoo uit de test gekomen!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven