Wat te doen bij schaarste?

Wat te doen bij schaarste?

De productiemiddelen kunnen we voor elke behoefte inzetten; de productiemiddelen zijn alternatief aanwendbaar. Schaarste dwingt ons tot afwegen wat we het belangrijkste vinden. Het dwingt om prioriteiten te stellen en keuzes te maken, om zo te bepalen voor welke behoeften we de beperkte productiemiddelen inzetten.

Wat is schaarste goederen?

Schaarste betekent dat ergens een geringe voorraad van is. Een ander woord voor schaarste is krapte. In de economische wereld betekent schaarste echter goederen die worden gemaakt door gebruik te maken van productiemiddelen.

Wat is de betekenis van schaars?

Zelden, ternauwernood, bijna niet: schaars beloond worden {Spreekstaal}. Slechts in geringe hoeveelheid beschikbaar: geld is schaars {Spreektaal}. Zie ook schaarste.

Wat is een schaars middel?

Slechts in geringe hoeveelheid beschikbaar: geld is schaars {Spreektaal}. Zie ook schaarste. Alles wat niet in overvloed aanwezig is en waar je geld voor moet betalen om het te krijgen: Economie is de wetenschap die zich richt op het kiezen uit schaarse middelen {Economische…..

Wat is een ander woord voor schaars?

spaarzaam, sporadisch, zelden. als synoniem van een ander trefwoord: schraal (bn) : arm, armelijk, armoedig, armzalig, behoeftig, gering, iel, karig, krap, mager, miezerig, onaanzienlijk, ontoereikend, pover, schaars, schamel, schriel, sober, zwak.

Wat is het verschil tussen schaarste en zeldzaam?

Schaarste moet niet worden verward met zeldzaamheid. Een goed is zeldzaam als het weinig voorkomt. Zo is het pokkenvirus door uitgebreide vaccinatiecampagnes uiterst zeldzaam geworden. Het is echter niet schaars, want niemand wil het virus hebben.

Wat zijn schaarse middelen voorbeelden?

schaarse goederen: goederen waarvoor een prijs wordt betaald. Dit zijn goederen waarvoor productiefactoren ingezet worden om ze te verkrijgen. Voorbeelden: kraanwater, kleding, etc., etc.

Wat zijn schaarse goederen of diensten?

Goederen die kunnen worden aangeschaft door productiemiddelen aan andere gebruiksmogelijkheden te onttrekken. Bijvoorbeeld, een werknemer die banken maakt had in kunnen worden gezet op het maken van tafels. Het productiemiddel arbeid kan dus worden opgeofferd voor iets anders.

Wat is schaarse kleding?

Wat zijn schaarse goederen en diensten?

Wat is het tegenovergestelde van schaars?

Het tegenovergestelde van een economisch goed (dat schaars is) is een vrij goed.

Wat is het tegengestelde van beperkt?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): beperkt ≠ onbeperkt, ruim, veelomvattend, verstrekkend, weids.

Wat is een woord voor schaarste?

Schaarste. Schaarste betekent dat ergens een geringe voorraad van is. Een ander woord voor schaarste is krapte. In de economische wereld betekent schaarste echter goederen die worden gemaakt door gebruik te maken van productiemiddelen. Er bestaan in principe twee vormen van schaarste.

Wat is een absolute schaarste?

Absolute schaarste: als er te weinig van een bepaald goed is. Bijvoorbeeld de schaarste aan voedsel in gebieden, waar hongersnood heerst. Relatieve schaarste (ook wel schaarste in de economische zin): als er productiemiddelen of tijd moeten worden opgeofferd om het product voort te brengen.

Wat is een relatieve schaarste?

Relatieve schaarste (ook wel schaarste in de economische zin): als er productiemiddelen of tijd moeten worden opgeofferd om het product voort te brengen. Bijvoorbeeld om een brood te produceren, moeten er eerst de productiemiddelen grondstof, energie, arbeid en tijd opgeofferd worden. Brood is daardoor een schaars goed.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven