Hoe hoog mag een aflossingsvrije hypotheek zijn?

Hoe hoog mag een aflossingsvrije hypotheek zijn?

Of je de aflossingsvrije hypotheek kunt houden bij een verhuizing, hangt af van de mogelijkheden bij je geldverstrekker. Bij de meeste geldverstrekkers mag de aflossingsvrije hypotheek niet hoger zijn dan 50% van de woningwaarde, ook al had je op je vorige huis een hoger gedeelte aflossingsvrij.

Kun je hypotheek verlengen?

U kunt uw hypotheek mogelijk ook verlengen. U kunt dit op elk willekeurig moment of aan het einde van de looptijd aanvragen. U moet dan aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld zelf in één keer betalen. Dat kan bijvoorbeeld met eigen (spaar)geld, of met de opbrengst van de verkoop van uw huis.

Kan je annuiteiten hypotheek verlengen?

Bij een Annuïteiten Hypotheek en een Lineaire Hypotheek lost u uw lening volledig af tijdens de looptijd van de lening. U kunt uw lening alleen verlengen als u de hypotheek (ruim) voor de einddatum omzet naar een Konstant Hypotheek (aflossingsvrij). U kunt de verlenging alleen via uw financieel adviseur aanvragen.

Kan ik mijn spaarhypotheek verlengen?

Bij de spaarhypotheek verlengen moet u een aantal beslissingen nemen. Onder andere hoe lang u de nieuwe hypotheekrente vastlegt. De hogere rente bij een lange rentevaste periode, bijvoorbeeld 20 jaar vast, kan voordelig zijn omdat u dan minder spaarpremie betaalt.

Hoeveel mag ik aflossen bij een aflossingsvrije hypotheek Rabobank?

Kan ik aflossen op mijn aflossingsvrije hypotheek? Ja, dit is mogelijk. Je kunt ieder jaar een percentage van het bedrag dat je oorspronkelijk hebt geleend aflossen zonder dat je hier een vergoeding voor betaalt. Meestal gaat het om 20% van het totale hypotheekbedrag.

Hoeveel moet je aflossen bij een annuïteitenhypotheek?

Annuïtaire hypotheek berekenen

Maand Openstaande hypotheekschuld Aflossing
1 € 300.000,- € 609,-
2 € 299.391,- € 610,-
120 (=na 10 jaar) € 219.935,- € 742,-
360 (= einde looptijd) € 1.107,- € 1.107,-

Hoe lang hypotheek verlengen?

Het is niet mogelijk om je rente te verlengen, eerder dan drie maanden voordat je rentevaste periode afloopt. Wel kun je tussentijds je rente laten aanpassen. Dat kan met rentemiddeling of door een vergoeding te betalen.

Hoe lang van te voren kun je hypotheek verlengen?

Kan ik mijn spaarhypotheek omzetten?

Een spaarhypotheek is sinds 2013 niet meer afsluitbaar voor starters. Een al afgesloten spaarhypotheek blijft gewoon doorlopen. Je mag ook oversluiten naar een andere geldgever, of meenemen bij verhuizing. Oversluiten van de spaarhypotheek is in de meeste gevallen niet zinvol, omdat je een veilige hypotheekvorm hebt.

Bij de meeste geldverstrekkers mag je maximaal 50% van de waarde van de woning aflossingsvrij lenen. De rest moet je aflossen, met een annuïteiten- of lineaire hypotheek.

Waarom geen aflossingsvrije hypotheek?

Nadelen aflossingsvrije hypotheek Omdat aan het eind van de looptijd de volledige schuld nog open staat, is er een hoger risico dat niet de volledige hypotheek afgelost of overgesloten kan worden. Bijvoorbeeld wanneer de woning minder waard is geworden.

Hoeveel mag je boetevrij aflossen bij ING?

Heb je geld over en wil je vervroegd (een deel van) jouw hypotheek aflossen? Jaarlijks kan je 10% boetevrij aflossen. We berekenen dan jouw maandbedrag opnieuw.

Kun je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuiteitenhypotheek?

Bij oversluiten kun je kiezen voor je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Je lost dan structureel elke maand af op je hypotheek, wat je meer zekerheid geeft over je aflossing en maandlasten. Na 30 jaar is je hypotheek volledig afgelost.

Kun je een aflossingsvrije hypotheek meenemen?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, je mag een aflossingsvrije hypotheek in de meeste gevallen meenemen als je naar een nieuwe woning verhuist.

Hoeveel mag je aflossen op je hypotheek?

Vaak mag 10 tot 20 procent van de hoofdsom per jaar boetevrij ingelost worden. Als je meer dan dit boetevrije gedeelte aflost, kan het zo zijn dat je een boeterente verschuldigd bent. Als je vervroegd aflost betaal je meestal een boete, maar in sommige situatie is dit echt niet het geval.

Hoe kan ik extra aflossen op mijn hypotheek ING?

Gemakkelijk via de App of Mijn ING Je wilt een deel van je hypotheek extra aflossen. Open de App, klik op je hypotheek, en druk op ‘Extra aflossen’. Of doe een extra aflossing via Mijn ING.

Kan je een aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar verlengen?

Ook een aflossingsvrije hypotheek heeft een looptijd, vaak 30 jaar. Maar na afloop wordt de hypotheek niet vanzelf afgelost. Kun je niet aflossen met spaargeld of met de uitkering uit een spaarpolis, dan moet je de hypotheek opnieuw afsluiten. Dat kan bij je eigen bank of bij een andere bank.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven