Kunnen buren een bouwvergunning tegenhouden?

Kunnen buren een bouwvergunning tegenhouden?

Kan ik bezwaar maken tegen de bouwplannen of omgevingsvergunning van mijn buren? U kunt van tevoren bij uw buren aangeven dat u het niet eens bent met hun bouwplannen. Is de omgevingsvergunning al verleend, dan kunt u hiertegen bezwaar aantekenen of beroep instellen.

Hoe lang duurt de aanvraag van een bouwvergunning?

De bouwaanvraag indienen De gemeente start na je indiening eerst met een openbaar onderzoek, dat duurt 30 dagen. Op dat moment wordt je dossier al dan niet volledig verklaard. Maar dan is de uiteindelijke beslissing nog niet bekend. Die beslissing wordt dan binnen een periode van 105 tot 120 dagen genomen.

Hoe lang is een bouwvergunning geldig in Vlaanderen?

De vergunning vervalt als de begunstigde binnen de drie jaar na de betekening niet begonnen is met de wezenlijke uitvoering ervan, de ruwbouwwerken nog niet opgestart heeft of de stedenbouwkundige lasten niet uitgevoerd heeft (art. 101 van het BWRO).

Hoe lang duurt goedkeuring omgevingsvergunning?

De reguliere procedure mag 8 weken duren en kan éénmaal met 6 weken worden verlengd. De uitgebreide procedure mag 6 maanden duren en kan ook éénmaal met 6 weken worden verlengd. De procedure start na het indienen van de aanvraag in het omgevingsloket.

Kunnen buren bezwaar maken uitbouw?

Alleen als er een vergunning nodig is, kunt u dus officieel bezwaar maken. Is er inderdaad een vergunning nodig voor het bouwplan, dan kunt u bezwaar maken tegen de verlening van die vergunning; stuur binnen 6 weken een brief aan de gemeente met daarin uw bezwaren.

Kunnen buren een dakkapel tegenhouden?

In het merendeel van de gevallen, in het bijzonder wanneer jij en je buren er een goede relatie op nahouden zal je kunnen vaststellen dat er niet zoveel bezwaar zal worden gemaakt tegen de bouw van je dakkapel. In dat geval hebben je buren eigenlijk geen enkel recht om bezwaar aan te tekenen.

Wat is er nodig voor de aanvraag van een omgevingsvergunning?

Wat heb ik allemaal nodig voor een omgevingsvergunning?

  • Bouwtekeningen. Aan de hand van bouwtekeningen gaat de gemeente toetsen of er voldaan is aan o.m. de max.
  • Constructieberekeningen. Een niet te missen onderdeel is de constructie van het bouwwerk.
  • Bouwbesluitberekeningen.
  • Project kosten.
  • Foto’s.

Hoe lang wachten op kapvergunning?

Het is verstandig om gewoon een omgevingsvergunning aan te vragen en de termijn uit te wachten. Door de Vlaamse wetgeving duurt het soms wel 3 maanden voor een vergunning uiteindelijk wordt afgegeven.

Hoe lang is een vergunning geldig?

Wanneer tijdig gebruik werd gemaakt van de bouwvergunning, krijgt ze een definitief karakter en blijft ze onbeperkt geldig in de tijd. De geldigheidsduur van de stedenbouwkundige vergunning slaat dus enkel op het tijdig aanvangen van de werken.

Kan een omgevingsvergunning vervallen?

Verval van de volledige omgevingsvergunning De termijn van 2 jaar kan op verzoek van de vergunninghouder met twee jaar verlengd worden als die kan aantonen dat de niet-verwezenlijking het gevolg is van een oorzaak die niet kan worden toegerekend aan de vergunninghouder.

Hoe lang moet een stedenbouwkundige vergunning uithangen?

De aanplakking moet dertig dagen blijven hangen. Gedurende deze periode mag je nog niet beginnen met de werkzaamheden. Heb je binnen 35 kalenderdagen na de eerste dag van de aanplakking geen melding gekregen dat iemand een beroep heeft ingediend, dan is de vergunning uitvoerbaar en mag je met de werkzaamheden beginnen.

Kunnen buren bezwaar maken tegen dakkapel?

Een bezwaar indienen tegen bijvoorbeeld een dakkapel van de buren kan lastig zijn. Voor een dakkapel tot vier meter hoeven uw buren namelijk geen omgevingsvergunning aan te vragen. U kunt dan dus geen bezwaar indienen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven