Wie geeft als eerste het ja woord?

Wie geeft als eerste het ja woord?

Huwelijkstraditie 5: Het ja-woord Tijdens het ja-woord staat het bruidspaar op en geeft elkaar de rechterhand. Hierbij staat de bruid aan de rechterkant en de bruidegom aan de linkerkant. De trouwambtenaar stelt de vraag aan het bruidspaar of zij met elkaar willen trouwen waarop je een positief antwoord moet geven.

Hoe gaat een bruiloft in Nederland?

De Nederlandse wet schrijft wel voor dat je eerst voor de gemeente moet trouwen, voor je dat in de kerk mag doen. De bruid hoort de kerk binnen te komen aan de linkerkant. Aan de rechterkant loopt haar vader of de bruidegom.

Wat houd een Hennafeest in?

Het hennafeest is het vrijgezellenfeest voor de Turkse dames en wordt altijd één dag voor de bruiloft bij de bruid thuis gehouden. Tijdens het hennafeest zitten de mannen en vrouwen in een aparte ruimte, maar als de henna wordt aangebracht zitten de bruid en bruidegom naast elkaar.

Wie brengt de bruid naar het altaar?

Traditioneel wordt het weggeven van de bruid gedaan door haar vader. Gezamenlijk lopen ze naar het altaar waar de bruidegom op zijn bruid staat te wachten. Een mooie traditie, maar er zijn natuurlijk ook leuke alternatieven te bedenken.

Hoe staat een bruidspaar?

Als het bruidspaar binnenkomt in de trouwzaal, moeten alle gasten gaan staan. Voor en tijdens de huwelijksceremonie is het traditie dat de bruid rechts van de bruidegom loopt en zit. Na het huwelijk loop je aan de linkerkant van je man.

Wie heeft de ringen aan het bruidspaar?

De ringdrager zal zich vereerd voelen om de ringen, die in het teken van ‘verbondenheid’ staan, aan jullie te geven. Als er kinderen op je bruiloft aanwezig zijn, kun je er ook voor kiezen om dat aan hen over te laten.

Wat doe je aan naar een bruiloft man?

Mannen dragen bij de meeste dresscodes een pak. Ook hier draagt men doorgaans een paar zwarte lakschoenen. Cocktail: Bij deze dresscode hoort meestal een donkerkleurig pak. Een bijpassende stropdas, een lichtkleurig overhemd en donkere veterschoenen ronden je kleding voor deze bruiloft als gast en als man af.

Wat gebeurt er tijdens een bruiloft?

Voltrekking burgerlijk huwelijk op een door de gemeente goedgekeurde locatie. Fotoreportage en/of videoreportage van het bruidspaar en naaste familie. Een feestmaaltijd voor het bruidspaar, naaste familie en andere genodigden. Een receptie voor familie, vrienden en kennissen.

Wat is een Hennadag?

Dag 1: Hennadag Henna wordt in veel islamitische landen gezien als krachtbron. In Marokko heeft men de gewoonte om de bruid 5 dagen voor de bruiloft naar de Hammam te brengen. Dit is een hele ceremonie waar oudere vrouwen uit de familie en eventueel ook nieuwsgierige buurvrouwen de bruid vergezellen om haar te wassen.

Wat is Arazik?

De bruidegom Dit is een soort cape met daaronder platte puntschoenen. Om zijn pink krijgt hij een touwtje met daar doorheen een zilveren muntstuk. De bruidegom wordt stap voor stap naar buiten geleid. De vrouwen joelen hem toe en de mannen zingen de ‘arazik’.

Welke kant loopt de vader van de bruid?

Bij binnenkomst loop je als bruid aan de rechterkant van je vader. Wanneer je de ceremonie verlaat, doe je dit echter aan de linkerkant van je man. Zodra jullie getrouwd zijn, wissel je dus van kant. Overigens is dit hoe het officieel volgens de traditie werkt.

Waar zit de bruid tijdens de ceremonie?

Meestal zitten de ouders en getuigen op de eerste rij en de rest zoals broers & zussen en oma’s & opa’s daarachter. Zijn je ouders gescheiden en wil je ze niet naast elkaar laten zitten dan kun je uiteraard ook een andere indeling maken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven