Welke boenwas gebruiken?

Welke boenwas gebruiken?

Kleurloze boenwas wordt voornamelijk gebruikt om hout op te frissen, een zachte glans te geven en te beschermen tegen vlekken. Ook op een laag krijtverf of milk paint kun je kleurloze boenwas gebruiken als beschermlaag.

Hoe vaak meubels boenen?

Elke nieuw opgebrachte waslaag maakt de oude laag weer zacht en veroorzaakt daardoor vlekken en strepen. Om te voorkomen dat er een te dikke laag op uw meubels komt, is het belangrijk om, na elke twee keer dat u de meubels heeft behandeld, u uw meubels eerst reinigt met woodclean.

Wat zit er in boenwas?

Samenstelling. Traditioneel bestaat boenwas uit bijenwas opgelost in terpentijn of verzeepte bijenwas. Later werd de receptuur aangepast, bijvoorbeeld de toevoeging van carnaubawas om de boenwas slijtvaster te maken en de vervanging van terpentijn door het goedkopere terpentine.

Wat is de beste Antiekwas?

Donkere antiekwas voor een prachtige hoogglans Het is een zeer hoogwaardige was op basis van bijenwassen en carnaubawas. Voor lichtere houtsoorten en voor antiek hout dat niet donkerder mag worden, adviseren wij HG vloeibare antiekwas geel.

Hoe moet je Antiekwas aanbrengen?

Wrijf de boenwas gelijkmatig in op een bepaald deel van het meubel. Werk per vlak en van boven naar beneden. Laat de was drogen (ongeveer een half uur) en wrijf het daarna uit met een zachte doek. Tip: Wrijf voor een extra glans het meubel nog na met een panty.

Hoe moet je boenen?

Boenen, hoe doe je dat?

  1. Met een vochtige doek veeg je je meubels af.
  2. Zijn de meubels vuil? Voeg dan enkele druppels detergent aan het warm water toe.
  3. Droog de meubels af.
  4. Poets ze met boenwas.
  5. Wrijf de boenwas goed en gelijkmatig uit en veeg je meubel ten slotte af met een propere zachte doek.

Was voor antieke meubelen?

Antiek terpentijnwas is een was waarmee u uw meubels en vloeren kunt onderhouden. Deze was wordt nog steeds volgens oude receptuur vervaardigd maar is wel meegegaan met de tegenwoordige milieu-eisen.

Hoe hout verzorgen?

Wil je je gezeept houten meubels dagelijks of wekelijks verzorgen? Gebruik dan een schoon, zacht en uitgewrongen doek met lauwwarm water. Om er zeker van te zijn dat je je houten meubels niet verknalt, moet je schoonmaakmiddelen en chemicaliën uit de buurt houden.

Wat doet Antiekwas?

Antiekwas of boenwas is een was die je op een antiek meubelstuk kunt aanbrengen. Het doel van een antiek was is uw meubel te ”verzorgen” en een mooie glans te geven. Bijkomend voordeel van het in de was zetten is dat kleine krasje en vlekken minder zichtbaar worden.

Was antiek?

Antiek was is gemaakt van natuurlijke grondstoffen die al jaren worden gebruikt om meubels te voorzien van een optimale bescherming. Deze was is gemaakt van Carnauba en Candellilla gemengd met ruwe bijenwas en terpentijnolie.

Hoe boenwas te gebruiken?

Bijenwas wordt in veel verschillende cosmeticaproducten toegepast omdat het een product makkelijker in gebruik maakt. Bijenwas is ideaal om te gebruiken als ingrediënt in zelfgemaakte lippenbalsems en lotions. Het maakt je product makkelijker in gebruik doordat het wat steviger en dikker wordt.

Was over lak?

Whitewash en greywash zijn behandelingen van het hout waarbij de wasolie in de nerven van het hout trekt, maar de originele houtkleur wel zichtbaar blijft. Omdat lak voor een vaste laag zorgt op uw grenen vloer, kan de olie niet in de houtnerven trekken. Een whitewash of greywash lak bestaat niet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven