Hoe lang duurt een operatie van een nieuwe hartklep?

Hoe lang duurt een operatie van een nieuwe hartklep?

De chirurg opent altijd eerst het borstbeen zodat het hart vrij komt te liggen. De hartklepoperatie duurt gemiddeld vier uur, afhankelijk van de soort ingreep. Tijdens de operatie neemt de hart-longmachine de pompfunctie van het hart en de zuurstofvoorziening van het bloed over.

Waar komt een nieuwe hartklep vandaan?

Sinds 2006 bestaat er een minder-ingrijpende methode voor de vervanging van een hartklep: implantatie met behulp van de transkathetertechnologie. Bij deze methode wordt via een katheter (een dunne slang) een nieuwe hartklep (transkatheter-hartklep) ingebracht in de aangetaste hartklep.

Hoe wordt een aortaklep vervangen?

De chirurg brengt de vervangende klep via de punt van het hart naar de plaats van de eigen aortaklep. Vervolgens ontplooit hij de nieuwe klep met een ballon. Het is niet noodzakelijk om de eigen aortaklep te verwijderen. Een andere manier om de hartklep te vervangen is via de bovenkant van het borstbeen.

Hoe lang gaat een biologische hartklep mee?

Biologische kleppen gaan doorgaans niet zo lang mee als mechanische kleppen. Zij kunnen na verloop van tijd gaan scheuren en lekken. Biologische kleppen moeten na 10 tot 15 jaar worden vervangen,2 of vaker in het geval van jongere patiënten of kinderen die te groot worden voor hun klep.

Hoe gaat het vervangen van een hartklep?

In de meeste gevallen wordt een hartklep vervangen via een openhartoperatie. Dat betekent dat de chirurg uw borstkas en hart opent om de aangetaste klep te verwijderen. Vervolgens wordt de nieuwe kunstklep (klepprothese) op zijn plaats vastgenaaid.

Is een hartklepoperatie gevaarlijk?

Een hartklepvervanging is een redelijk veilige operatie, en na de implantatie zouden uw klachten al vrij snel minder moeten zijn. Er zijn echter altijd risico’s en complicaties mogelijk. U moet hiervan op de hoogte zijn zodat u uw arts kunt waarschuwen als u symptomen opmerkt.

Wie maakt hartkleppen?

Arts en patiënt maken samen de keuze voor een biologische of mechanische hartklep.

Hoe krijg je een nieuwe hartklep?

Wat is het beste ziekenhuis voor een hartklepoperatie?

Het Isala Hartcentrum is het eerste hartcentrum in Nederland waar een lekkende mitralisklep met behulp van de Da Vinci-operatierobot vervangen kan worden.

https://www.youtube.com/watch?v=5jLfPlQBYuw

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven