Wat voor elektriciteitsmeter heb ik?

Wat voor elektriciteitsmeter heb ik?

Aan de buitenkant is het lastig te om zien of de meter slim is of niet. Met behulp van de barcode die op de (meeste) gas- en elektriciteitsmeter(s) staat kunt u hieronder vaststellen welke meter u hebt. Meer informatie over de slimme meter. Een barcode is een code met 16 of 17 cijfers en/of letters.

Welke cijfers gasmeter doorgeven?

Op een traditionele gasmeter zie je een telwerk met een rij getallen die de meterstand aangeeft. De laatste drie getallen staan in een rood kader en zijn de getallen die je niet hoeft door te geven als je leverancier vraagt om de meterstanden.

Wat betekent levering 1 laag?

LEVERING 1 LAAG en LEVERING 2 HOOG geven de hoeveelheid elektriciteit weer die u hebt afgenomen van het energienet. Als u dubbeltarief (piek-dal, dag-nacht, hoog-laag) hebt, ziet u bij LEVERING 1 LAAG de meterstand van de elektriciteit die u afneemt tegen daltarief. LEVERING 2 HOOG duidt op normaaltarief.

Waarom 2 stroommeters?

Met een dubbeltariefmeter verbruik je stroom tegen een hoog- en laagtarief. De verschillende tarieven voor stroomgebruik zorgen voor een betere belasting van het stroomnet. Doordat stroom ’s avonds en ’s nachts goedkoper wordt aangeboden neemt de belasting van het stroomnet overdag af.

Hoe weet ik of ik een digitale meter heb?

Wanneer we in jouw gemeente langskomen kan je opzoeken via onze planningschecker. Je geeft de EAN-code van je elektriciteitsmeter in om te weten wanneer we bij jou je digitale meter komen plaatsen. Die EAN-code vind je terug op je elektriciteitsfactuur. Heb je ook een aardgasmeter?

Welke meter heb ik Liander?

Uw meternummer vindt u op de meter. Op slimme meters meestal onder de streepjescode. Op traditionele meters staat het meternummer vaak achter ‘No’.

Wat is telwerk 1 en 2?

Standaard is het eerste, bovenste of (linker)telwerk het nacht- of weekendtarief (N). Het tweede, onderste- of (rechter)telwerk het dagtarief (D). Voor een digitale meter geldt hetzelfde: het eerste telwerk (T1) is het nacht- of weekendtarief en het tweede telwerk (T2) het dagtarief.

Hoe vaak moet je meterstanden doorgeven?

Wanneer moet ik mijn meterstanden doorgeven? In principe hoef je slechts één keer per jaar je meterstanden door te geven, maar er zijn een paar uitzonderingen.

Is meterstand 1 hoog of laag?

Standaard is het eerste (bovenste of linker) telwerk I het nacht- of weekendtarief. De tweede (onderste of rechter) telwerk II is het normaal, dag- of piektarief. Dit geldt ook voor digitale meters: het eerste telwerk (T1) is het nacht- of weekendtarief en het tweede telwerk (T2) het dagtarief.

Wat is het verschil tussen elektriciteit 1 en 2?

Waarom slimme meter 2 Telwerken?

Slimme meter en zonnepanelen, de conclusie De meter saldeert direct en houdt op een apart telwerk de extra opgewekte energie bij. Wanneer u de meterstanden doorgeeft aan uw energiemaatschappij dan moet u dus ook twee standen doorgeven te weten T2 en T4.

Wat houd een dubbele meter in?

Met een dubbele meter betaalde je twee verschillende tarieven voor je stroomtarief. Overdag het normaaltarief en het daltarief ’s nachts. Sinds 1 juli 2021 betaal je nog maar een tarief.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven