Wat kost een tanden beugel?

Wat kost een tanden beugel?

Dit is sterk afhankelijk van het type beugel dat nodig (of gewenst) is en hoe lang de behandeling duurt. Gemiddeld kun je rekenen op een kostenplaatje tussen de 2000 en 3000 euro totaal voor de onder- en bovenkaak (volledige behandeling). De orthodontist brengt de kosten gelukkig gespreid in rekening.

Is beugel goed voor je tanden?

Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in je mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn.

Hoeveel kost Invisalign per maand?

Invisalign Aantal aligners Richtprijs
Invisalign i7 Maximaal 7 aligners per kaak Tussen 1.000 en 1.700 euro
Invisalign Lite Maximaal 14 aligners per kaak Tussen 1.400 en 2.500 euro
Invisalign Full Totale behandeling ongeacht aantal aligners Tussen 2.300 en 3.800 euro

Hoe duur is een nieuwe spalk?

Een reparatie kost tussen de € 70,- en € 140,-. Voor het volledig vervangen van je kapotte spalk, inclusief het maken van een nieuw model ben je € 200,- kwijt. Het tarief dat is vastgesteld door de Nederlandse ZorgAutoriteit (NZA) voor de vervanging van een spalk is € 136,72.

Welke beugel bij scheve tanden?

Een plaatbeugel is een uitneembare beugel die bedoeld is om tanden en kiezen die scheef staan recht te zetten. Deze beugel kan tanden of kiezen kantelen, maar niet verplaatsen (dit kan wel met een slotjesbeugel). De plaatbeugel is daarom alleen geschikt voor eenvoudige tandcorrecties.

Hoe lang moet een spalk achter je tanden blijven zitten?

Hoe lang draag je een spalkje? Het is de bedoeling dat je de spalk levenslang draagt. Als de spalk loszit is het heel belangrijk om deze zo snel mogelijk weer vast te laten zetten. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je tanden weer terug verschuiven naar de oorspronkelijke positie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven