Hoe verwijs ik naar een bron in de tekst?

Hoe verwijs ik naar een bron in de tekst?

Algemeen. Als in de tekst van een werkstuk een bron letterlijk geciteerd wordt (of beschreven) kan ook op die plaats de bron vermeld worden. Die bron staat al uitgebreid beschreven in de bronnenlijst, daarom kan hier volstaan worden met een verwijzing tussen haakjes, direct achter het citaat of de parafrase.

Hoe je een bron vermeldt?

Bronvermelding bestaat uit twee stappen:

  1. Aan het eind van je verslag neem je een lijst op met de volledige vermelding van alle bronnen die je hebt gebruikt, ofwel bronnenlijst of literatuurlijst.
  2. In de tekst maak je elke keer als je een bron aanhaalt een korte verwijzing naar die bron.

Hoe verwijzen naar een artikel?

In de regel verwijs je zo specifiek mogelijk, dat wil zeggen als je gebruik maakt van een artikel in een geredigeerd boek, verwijs je naar het artikel, niet naar het boek in zijn geheel. In de tekst verwijs je dan met auteursna(a)m(en) van het artikel en jaar van het boek.

Hoe verwijs ik naar een bron in een bron?

Als je de originele bron niet kunt vinden dan moet je verwijzen naar deze bron via de andere bron. Dit noem je een indirecte verwijzing of een secundaire bron. In de verwijzing in de tekst voeg je beide auteurs toe. In de literatuurlijst plaats je alleen de door jou geraadpleegde bron.

Hoe wordt verwezen naar een eerder gemaakt verslag?

Hoe wordt verwezen naar een eerder gemaakt verslag? Wanneer een student in een verslag gebruik maakt van een eerder gemaakt verslag of opdracht is bronvermelding verplicht, anders is het zelfplagiaat. In de bronnenlijst is de vermelding: Student, A.

Hoe een website vermelden als bron?

Vermeld de naam van de website of de organisatie achter de website als auteur. Gebruik “z.d.” (“zonder datum”) in plaats van de datum. Beschrijf de bron tussen blokhaken. Gebruik “z.d.” in plaats van de datum en beschrijf de bron tussen blokhaken.

Hoe vermeld je een bron van Wikipedia?

Naar Wikipedia-artikelen verwijzen Om naar Wikipedia te verwijzen, zet je de titel van het artikel aan het begin van de bronvermelding. Hierbij wordt regulier hoofdlettergebruik toegepast. Daarna volgen de bewerkingsdatum, de naam van de website (Wikipedia, schuingedrukt) en de URL.

Hoe vermeld je een artikel als bron?

Een bronvermelding in de literatuurlijst voor een artikel uit een wetenschappelijk tijdschrift bevat de namen van auteurs, het publicatiejaar, de titel van het artikel, de titel van het wetenschappelijke tijdschrift, het volume- en uitgavenummer, het paginabereik en een DOI (indien beschikbaar).

Hoe verwijzen naar een thesis?

Verwijzen naar een dissertatie of scriptie uit een database Achternaam Auteur, Initialen. (Jaar). Titel scriptie of dissertatie (Publicatienr. Nummer) [Type scriptie of dissertatie, Naam Universiteit].

Waar valt een richtlijn onder bij APA?

De APA-richtlijnen gaan over de stijl en niet over de inhoud.

Hoe verwijs je naar een hoofdstuk uit een boek APA?

In plaats van de achternaam van de auteur, voeg je de eerste paar woorden van de publicatietitel toe bij de verwijzing in de tekst. Zet de titel tussen dubbele aanhalingstekens als je een artikel, webpagina of hoofdstuk uit een boek citeert. Schrijf de titel van tijdschriften, boeken en rapporten schuingedrukt.

Hoe moet je een website citeren?

Een website of blog citeren. Vermeld de naam van de auteur. Om de naam te vermelden schrijf je eerst de achternaam en dan de eerste letter van de voornaam. Als er meerdere auteurs zijn, vermeld dan van alle auteurs de achternaam en de eerste voorletter en scheid de namen van elkaar met een komma.

Hoe noteer je een bron APA?

Een verwijzing in de tekst volgens APA-richtlijnen bestaat uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Als je naar een specifiek deel van een bron verwijst, moet je ook een plaatsaanduiding toevoegen, zoals een paginanummer of tijdstempel. Een voorbeeld is: (Habibi, 2021, p. 170).

Hoe refereer je naar een richtlijn?

In de tekst verwijs je kort naar een bron door de naam van de auteur(s) en het publicatiejaar te vermelden. Meestal plaats je de naam van de auteur(s) en het publicatiejaar tussen haakjes, gescheiden door een komma. Wanneer de naam van de auteur(s) in de tekst wordt genoemd, plaats je het jaartal tussen haakjes.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven