Kan een maagbacterie terugkomen?

Kan een maagbacterie terugkomen?

Meestal is de maagbacterie na de behandeling weg. Blijft u klachten houden, of komen uw klachten terug? Bespreek dit met uw huisarts. Een gezonde leefstijl helpt om maagklachten minder te maken.

Wat voel je als je Maagbacterie hebt?

De meest voorkomende klachten zijn (vage) pijn in de maagstreek, misselijkheid, opgeblazen gevoel, gebrek aan eetlust en soms braken. Bij een deel van deze mensen kan een maagzweer ontstaan.

Wat doet de Helicobacter?

Helicobacter pylori is een bacterie die bij veel mensen in de maag voorkomt. In sommige gevallen veroorzaakt deze bacterie een ontstoken maagslijmvlies, een maagzweer.

Hoe ontstaat bacterie in maag?

pylori infecties vaker worden overgedragen. Het is daarom het meest aannemelijk dat H. pylori wordt overgedragen via direct contact tussen mensen, bijvoorbeeld door mond-op-mond contact, of door contact met de ontlasting of braaksel van een besmette persoon.

Kan een maagzweer terugkomen?

Wanneer een maagzweer onvoldoende behandeld wordt en/of steeds terugkeert, kan uiteindelijk littekenvorming ontstaan rond de uitgang van de maag. Dit kan leiden tot problemen bij de doorgang van voedsel. Vermoed je dat je last hebt van een maagzweer? Raadpleeg dan je huisarts.

Wat zijn de symptomen van een Maagbreuk?

Symptomen van een middenrifbreuk zijn:

  • Braken.
  • Zuurbranden of oprispingen (reflux)
  • Misselijkheid.
  • Een branderig gevoel of pijn achter het borstbeen dat verergert bij buigen, rekken en liggen.
  • Uitstralende pijn naar de rug.
  • Zure smaak in keel en mond.
  • Moeite met slikken.

Hoe voelt een beginnende maagzweer?

Een maagzweer is een wondje in uw maag of in het eerste stukje darm na de maag. U heeft pijn boven in uw buik. U kunt ook last hebben van brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel of misselijk zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven