Hoe speakers aansluiten auto?

Hoe speakers aansluiten auto?

Wil je extra speakers aansluiten zul je dus een versterker aan moeten schaffen. Een andere optie kan zijn om de huidige speakers te vervangen met bijvoorbeeld de exemplaren die je nu hebt gevonden, vaak is dat de éérste stap om een beter geluid in de auto te krijgen.

Welke auto versterker heb ik nodig?

Mono versterker: bedoeld om de bass oftewel de subwoofer te versterken. 2 kanaals versterker: deze dient om alleen de voor- of achterspeakers of een subwoofer te vesterken. 4 kanaals versterker: deze dient om voor- en achterspeakers of een subwoofer en voor- of achterspeakers te versterken.

Welke speakers op mijn autoradio?

Welke autospeakers moet ik kopen?

Aantal speakers
1 JBL Stage2 604C 2 speaker(s)
2 JBL Stage2 624 – Autospeaker 2-weg – 6,5 inch – 240 W – 2 stuks 2 speaker(s)
3 Pioneer TS-G1030F 2 speaker(s)
4 Pioneer TS-G1310F 2 speaker(s)

Waar versterker plaatsen in auto?

Als je een subwoofer in je auto installeert, moet je je audiosysteem op de versterker aansluiten voordat je je subwoofer aansluit. Dit houdt in dat je je dashboard moet demonteren en meerdere draden van de voorkant van je auto naar de subwoofer in de kofferbak of onder je voorstoel aanlegt.

Welke maat speakers in auto?

Afhankelijk van de ruimte op de speakerposities wordt er gekozen voor een bepaald diameter speaker; van 8,7 cm tot 20 cm. De losse tweeter in geval van een composet is bijna altijd een standaard maat.

Hoeveel Ohm speakers auto?

Je kan gewoon je hifi speakers in de auto leggen. De autoradio is namelijk spekers gewend van 4 Ohm en je hifi speakers zijn normaal 8 Ohm (mindere kwaliteit hifi speakers zijn soms ook 4 Ohm dan is het dus helemaal geen probleem).

Wat voor versterker heb ik nodig voor mijn subwoofer?

Versterkers met 1 kanaal, ook wel mono block genoemd, zijn bestemd voor een subwoofer. Wilt u bij een 4 kanaals versterker het volume van de voor- en achterluidsprekers via uw autoradio nog gescheiden kunnen blijven regelen dan dient de radio over 4 pre-outs te beschikken.

Wat heb ik nodig voor een subwoofer auto?

je hebt een goede versterker nodig die minimaal 230 Watt RMS power kan leveren aan je subwoofer. De subwoofer is een goede sub. verder heb je minimaal 6 mm2 kabel nodig als kabel tussen versterker en box.

Waar op letten bij kopen auto speaker?

De meeste luidsprekers hebben een impedantie van 4 ohm wat ook een gebruikelijke waarde is voor de versterkeruitgang. Wanneer je een extra set luidsprekers met een impedantie van 4 ohm aansluit betekent dat een belasting van 2 ohm op de versterker. Een te lage impedantie op de versterker kan schade veroorzaken.

Hoe krijg je beter geluid in je auto?

Tips om beter geluid te krijgen in je auto

  1. Tip 1: vervang de standaard speakers.
  2. Tip 2: Zorg voor kwalitatief goede muziekbestanden.
  3. Tip 3: omzeil de omzetting.
  4. Tip 4: de deur is niet de beste plek voor speakers.
  5. Tip 5: sluit een aparte versterker aan.
  6. Tip 6: neem een toonregelaar (dsp)

Waar sluit je de remote op aan?

Die remote-ingang zit meestal bij de + en de massa op de versterker. Ik raad je wel aan om er een schakelaartje tussen te zetten, zodat je de versterker uit kunt zetten, als je hem niet gebruikt. Dat is handig, omdat je auto dan ’s ochtends niet met een lege accu staat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven