Wat heeft Anne Frank geschreven in haar dagboek?

Wat heeft Anne Frank geschreven in haar dagboek?

In haar dagboek schrijft Anne meerdere malen over het feit ze ongesteld is, in Het Achterhuis komt dat niet terug. Anne laat ook dagboekbrieven van later datum, van maart 1944 helemaal weg. In die dagboekbrieven schrijft zij over de gesprekken met Peter, over seksualiteit en wat zij elkaar daarover vertellen.

Waar is het dagboek van Anne Frank?

Het originele roodgeruite dagboek van Anne Frank is te zien in het museum.

Wie zorgde ervoor dat het dagboek van Anne Frank bewaard bleef?

Hermine (Miep) Gies-Santrouschitz (Wenen (Oostenrijk-Hongarije), 15 februari 1909 – Hoorn, 11 januari 2010) was een Nederlandse verzetsstrijdster in de Tweede Wereldoorlog. Ze hielp de onderduikers in het Achterhuis en zorgde ervoor dat het dagboek van Anne Frank bewaard bleef.

Wat waren de laatste woorden van Anne Frank?

[…] en [ik] zoek aldoor naar een middel om te worden, zoals ik zo erg graag zou willen zijn en zoals ik zou kunnen zijn, als… er geen andere mensen in de wereld zouden wonen’, schrijft ze op 1 augustus 1944 – haar laatste geschreven woorden.

Wat heeft Otto Frank gedaan met het dagboek?

Na de oorlog Terug in Amsterdam kreeg Frank uit handen van Miep Gies het dagboek van zijn dochter Anne, toen duidelijk werd dat Anne overleden was. Nadat hij de dagboekpapieren gelezen had en er met vrienden over gesproken had, besloot hij het te laten uitgeven als boek onder de titel Het Achterhuis.

Wie vond na de oorlog het dagboek van Anne Frank?

Meer dan een dagboek Anne houdt niet alleen een dagboek bij. Ze schrijft ook korte verhaaltjes en wil een boek uitgeven over haar tijd in het Achterhuis. Na de oorlog vervult Otto Frank haar wens. Sindsdien is het dagboek van Anne Frank in meer dan 70 talen vertaald.

Van wie heeft Anne Frank het dagboek gekregen?

‘ Nadat de schrijfster en haar familie verraden waren en gedeporteerd, heeft helpster Miep Gies de dagboekpapieren bewaard. Alleen Annes vader Otto overleefde het vernietigingskamp. Gies gaf het dagboek na de oorlog aan de vader van de schrijfster.

Met wie zat Anne Frank in het Achterhuis?

Tijdens WOII duikt het gezin van Anne Frank ruim twee jaar onder in het Achterhuis met het gezin Van Pels en Fritz Pfeffer.

Wat voor beroep had Otto Frank?

Handelaar
Bankier
Otto Frank/Professions

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven