Welke leeftijd worden jongens besneden?

Welke leeftijd worden jongens besneden?

Ideale leeftijd voor een besnijdenis Wij behandelen jongens in de leeftijd tussen 1 maand en 16 jaar oud. Wij raden u aan om zo snel mogelijk na de leeftijd van 1 maand een afspraak te maken voor een besnijdenis. Hoe jonger uw zoon, des te kleiner de kans is op complicaties.

Waar kan ik mijn zoon laten besnijden?

Voor informatie over een besnijdenis om niet-medische redenen kunt u contact opnemen met bijvoorbeeld de Besnijdeniskliniek Noord. Tijdens uw bezoek aan de polikliniek informeert de kinderuroloog u en uw zoon over de operatie, de nazorg, eventuele complicaties en waar het litteken komt.

Welke arts voor besnijdenis?

De uroloog heeft ervoor geopteerd om bij u of uw zoontje een volledige wegname van de voorhuid uit te voeren.

Kan besnijdenis op latere leeftijd?

Bij een volwassen man zal meestal gekozen worden voor een volledige besnijdenis. De eikel zal in dat geval zowel bij een erectie als bij de penis in slappe toestand geheel bloot liggen. De meest voorkomende reden om dit soort ingreep te laten uitvoeren, is een fimosis of vernauwing van de voorhuid.

Is elke jongen besneden?

Het is in veel landen in de wereld heel normaal dat een jongen besneden wordt. Vaak om godsdienstige redenen, maar soms ook omdat men het hygiënischer vindt. In Nederland worden jongens in Islamitische en Joodse gezinnen doorgaans besneden.

Hoeveel procent mannen besneden?

Ongeveer 30 procent van alle mannen is besneden; dat zijn meer dan 700 miljoen mannen wereldwijd. “De beslissing heb ik telkens uitgesteld omdat ik bang ben dat het misgaat.”

Hoe wordt een kind besneden?

Een uroloog verwijdert de voorhuid door middel van een snede. De eikel komt dan helemaal of voor een deel bloot te liggen. De wond wordt gehecht of geplakt en de penis wordt verbonden met gaasjes. De operatie duurt ongeveer 15 minuten.

Hoe wordt een jongen besneden?

Bij zo’n operatie haalt de arts de voorhuid of een deel van de voorhuid weg. Bij wat oudere jongens wordt deze vorm van besnijdenis meestal onder algehele verdoving uitgevoerd.

Hoeveel procent van de mannen is besneden?

Ongeveer 30 procent van alle mannen is besneden; dat zijn meer dan 700 miljoen mannen wereldwijd.

Welke dokter voor voorhuid?

Wanneer bellen bij een strakke voorhuid? Bel uw huisarts als u uw voorhuid niet goed naar achter kunt schuiven en u 1 of meer van deze klachten heeft: Uw voorhuid, eikel of penis doet pijn. U krijgt koorts (38 graden of hoger).

Kan je je laten besnijden?

Bij een besnijdenis haalt de uroloog een deel van of de hele voorhuid van de penis weg. Een besnijdenis heet ook wel circumcisie. We doen in het UMCG alleen besnijdenissen als daar een medische reden voor is.

Hoe kan je je laten besnijden?

De besnijdenis Eerst wordt de penis gedesinfecteerd en krijgt u een lokale verdoving door middel van injecties aan de basis van de penis. Bij de ingreep wordt de voorhuid verwijderd. Soms zijn er verklevingen aanwezig tussen voorhuid en eikel. In dat geval worden deze door de uroloog ook verwijderd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven