Hoe zinvol is relatietherapie?

Hoe zinvol is relatietherapie?

Relatietherapie helpt vaak In de praktijk blijkt dat bijna iedereen bewuster de therapieruimte verlaat dan dat hij binnenkwam. Je krijgt beter zicht op de manier waarop je (onbedoeld) jezelf terug houdt in plaats van het achterste van je tong en je gevoelens laat zien.

Kan een relatietherapeut helpen?

Relatietherapie is niet alleen dan succesvol. Als jullie onverhoopt toch uit elkaar gaan, kun je zeggen dat je hebt gedaan wat je kon. Daarnaast leer je veel over jezelf en heb je er in een volgende relatie profijt van. Het is dus altijd van toegevoegde waarde.

Welke relatietherapie?

Vormen van relatietherapie

  • Sekstherapie. Sekstherapie is gericht op het oplossen van seksuele problemen, zoals te vroeg klaarkomen, impotentie, seksuele verschillen in de relatie, enzovoorts.
  • Sekscoaching.
  • Gestalttherapie.
  • Emotionally Focused Therapy (EFT)
  • Haptotherapie.
  • Systeemtherapie.
  • Familieopstellingen.
  • Voice dialogue.

Kun je alleen in relatietherapie?

Relatietherapie kan iedereen helpen om een beter inzicht in zijn of haar gedrag en emoties te krijgen. Dit is de eerste stap naar een gezonde en gelukkige relatie. Een goede relatie begint altijd bij jezelf. Het is dus helemaal niet vreemd om alleen in relatietherapie te gaan.

Wat kun je verwachten van relatietherapie?

Relatietherapie helpt te achterhalen waarom je elkaar niet meer begrijpt, of wat maakt dat het vertrouwen is geslonken. Dat is de eerste stap. Het is net als je allebei aan de andere kant van een rivier staat en naar elkaar aan het roepen bent. Vervolgens is het belangrijk dat je leert hoe je een brug kan maken.

Hoeveel kans van slagen heeft relatietherapie?

Hoewel de verschillende onderzoeksresultaten elkaar soms tegenspreken, laat het overgrote deel van de onderzoeken zien dat zo’n 75 procent van de ondervraagde deelnemers baat heeft bij de therapie.

Hoe succesvol is relatietherapie?

Na afloop meende tweederde daarvan dat hun relatie was verbeterd. Ze waren tevredener met hun relatie en over de communicatie met hun partner. Ook Duits en Zweeds onderzoek laat zien dat zo’n 70-80 procent van de ondervraagden tevreden was over het effect van relatietherapie op hun relatie.

Wat is het doel van relatietherapie?

Relatietherapie is een specifieke vorm van therapie die zich bekommert om het aanpakken van structurele- en communicatie problemen en spanningen tussen koppels. Centraal staan de patronen, het gedrag en de emoties van beide partners afzonderlijk en in verhouding met elkaar.

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Hoe werkt relatietherapie? Relatietherapie hangt enerzijds af van de therapeut en anderzijds van het koppel zelf. De relatietherapeut reikt geen pasklare oplossingen aan en verwacht dat jij en je partner actief meewerken aan de oplossing van het probleem. De therapie zelf bestaat uit gesprekken op regelmatige basis.

Wat bespreek je in relatietherapie?

In het eerste gesprek probeer je samen met je therapeut helder te krijgen wat er aan de hand is. Vaak worden er dan ook wat vragenlijsten afgenomen om het plaatje nog completer te krijgen. Samen met de therapeut proberen jullie dan vast te stellen wat er aan jullie relatie mankeert.

Heb ik relatietherapie nodig?

Als je samen besluit aan je relatie te werken, maar het idee hebt dat je dit niet op eigen kracht kunt doen, dan kun je relatietherapie overwegen. Je gaat dan samen in gesprek met een relatietherapeut – iemand die van luisteren zijn beroep heeft gemaakt.

Hoe lang duurt relatietherapie?

Hoe lang duurt relatietherapie? De mate van problemen en de behandeling daarvan zijn maatgevend voor de duur van de therapie. Gemiddeld genomen duurt een wekelijkse therapie tussen de 10 en 20 weken. Het is ook mogelijk om tweewekelijkse sessies te volgen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven