Hoe snel krijg je een zwangerschapsmasker?

Hoe snel krijg je een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker kan gedurende je hele zwangerschap ontstaan, maar meestal gebeurt het in het tweede of derde trimester. Het kan ook nog in de maanden ná de zwangerschap ontstaan, als je hormonen nog niet helemaal in balans zijn..

Wat is een zwangerschapsmasker?

Zo’n zeventig procent van de vrouwen krijgt met deze zwangerschapskwaal te maken: het zwangerschapsmasker. Dit is de naam van de vlekken die vooral op je voorhoofd, je jukbeenderen, je kin en rondom je ogen ontstaan tijdens je zwangerschap. Een enkele keer komt een zwangerschapsmasker ook voor op je armen of in je nek.

Is een zwangerschapsmasker blijvend?

Vaak op het voorhoofd, onder de ogen, op de jukbeenderen en op de bovenlip. Het ”zwangerschapsmasker” dankt haar naam aan het moment van ontsaan: vaak tijdens of na de zwangerschap. Melasma kenmerkt zich door zichtbare, hardnekkige (en vaak blijvende) pigmentvlekken.

Hoe gaat een zwangerschapsmasker weg?

Een zwangerschapsmasker is meestal pas zichtbaar vanaf de vierde maand van je zwangerschap of later. Een paar maanden na je bevalling verdwijnen de pigmentvlekken in de meeste gevallen vanzelf weer. Dit gebeurt zodra je hormonen weer helemaal zijn gestabiliseerd.

Waar zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker komt vooral voor op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip. Soms ontstaan de vlekken ook in de hals en op de armen.

Wat is melasma?

Melasma (ook wel zwangerschapsmasker genoemd) is een pigmentstoornis waarbij op de huid donkerbruine vlekken ontstaan.

Waarom krijg je een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker, ook wel melasma of chloasma genoemd, wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor (donker)bruine vlekken kunnen ontstaan.

Is een pigmentvlek gevaarlijk?

In principe zijn pigmentvlekken niet gevaarlijk. Denk bijvoorbeeld aan ‘ouderdomsvlekken’, een zwangerschapsmasker of pigmentvlekken die door beschadigingen van de huid zijn ontstaan. Houd ze wel goed in de gaten.

Kan melasma vanzelf verdwijnen?

Zoals melasma plotseling kan ontstaan, kan het ook vanzelf weer verdwijnen. Helaas is dit niet altijd het geval, soms blijft de pigmentatie langere tijd aanwezig. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om melasma te verminderen en de huid weer onder controle te brengen.

Wat helpt echt tegen melasma?

Wat is de behandeling van melasma?

  • Huid blekende crèmes. Huid blekende crèmes bevatten stoffen die de aangedane huid lichter maken door de aanmaak van pigment af te remmen.
  • “ Oppervlakkige chemische peeling” met fruitzuren.
  • Tabletten tegen melasma.
  • Laser- en licht apparaten.
  • Picolasers.
  • Multilevel behandeling van melasma.

Hoe kun je pigmentvlekken verwijderen?

Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een laserapparaat. Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. De laser maakt de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken vervagen de pigmentvlekken.

Wat kun je doen tegen melasma?

Wat is de behandeling van melasma?

  1. Huid blekende crèmes. Huid blekende crèmes bevatten stoffen die de aangedane huid lichter maken door de aanmaak van pigment af te remmen.
  2. “ Oppervlakkige chemische peeling” met fruitzuren.
  3. Tabletten tegen melasma.
  4. Laser- en licht apparaten.
  5. Picolasers.
  6. Multilevel behandeling van melasma.

Hoe ontstaat een zwangerschapsmasker?

Als je zwanger bent, maak je meer progesteron en oestrogeen aan. Deze hormonen stimuleren de aanmaak van pigment. Dit kan er onder andere voor zorgen dat bestaande pigment- en moedervlekken groter of donkerder worden, je tepels verkleuren en er een streep op je buik ontstaat.

Wat te doen bij melasma?

Wat kun je doen tegen een zwangerschapsmasker?

Bescherm de huid met een product met een zeer hoge beschermingsfactor, bij voorkeur een SPF 50+. Vrouwen die al pigmentvlekken hebben, kunnen de zon tijdens hun zwangerschap beter helemaal vermijden om een zwangerschapsmasker te voorkomen.

Wat kan je doen tegen zwangerschapsmasker?

Je kunt een zwangerschapsmasker proberen tegen te gaan door tijdens je zwangerschap en ook enkele maanden daarna de zon zoveel mogelijk te vermijden. Smeer je altijd goed in wanneer je naar buiten gaat, ook tijdens de winter wanneer de zon niet zo fel lijkt. Het best gebruik je een hoge zonnefactor.

Wat te doen aan een zwangerschapsmasker?

De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor (donker)bruine vlekken kunnen ontstaan. Bij een zwangerschapsmasker zijn deze vlekken meestal te zien op het voorhoofd, de jukbeenderen, rondom de ogen, op de bovenlip en de kin.

Wat is het beste middel tegen pigmentvlekken?

Beste producten tegen pigmentvlekken De Eucerin anti-pigment dagcrème is dé pigmentvlekken crème die het best getest is. Ook de Eucerin anti-pigment spot corrector is zeer effectief in de strijd tegen pigmentvlekken. Naast de producten van Eucerin zijn er nog meer redders in nood te vinden in het beautyschap.

Kunnen pigmentvlekken kwaadaardig zijn?

Bijna iedereen heeft wel gekleurde vlekjes op de huid staan zoals moedervlekken of sproeten. Er bestaan veel verschillende soorten pigmentvlekken waarvan de meeste gelukkig genoeg goedaardig zijn. Toch bestaan er ook kwaadaardige pigmentvlekken die een vorm van huidkanker zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven