Kan ik mijn Turkse rijbewijs omwisselen in Belgie?

Kan ik mijn Turkse rijbewijs omwisselen in Belgie?

Ben je in het bezit van een rijbewijs afgeleverd door een land van buiten de EU of EER, dan ben je verplicht om dit rijbewijs om te wisselen naar een Belgisch rijbewijs. Niet elk rijbewijs kan je omwisselen. De lijst met de erkende buitenlandse rijbewijzen vind je op de website van de FOD Mobiliteit .

Kan ik mijn Amerikaanse rijbewijs omwisselen?

Is uw rijbewijs afgegeven in een land binnen de EU, EER of Zwitserland? Dan kunt u uw rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. U hoeft daarvoor niet opnieuw rij-examen te doen. U vindt meer informatie over omwisseling van buitenlandse rijbewijzen op de website van de RDW.

Welke buitenlandse rijbewijzen zijn geldig in Belgie?

Een niet-Europees nationaal rijbewijs kan in de gemeente omgewisseld worden tegen een Belgisch nationaal rijbewijs als aan volgende voorwaarden is voldaan:

  • erkend.
  • geldig.
  • verkregen in een periode waarin de houder niet ingeschreven was in België
  • de nationaliteit van de houder van het rijbewijs en het rijbewijs is dezelfde.

Kan ik Marokkaanse rijbewijs omwisselen?

U kunt het buitenlandse rijbewijs alleen omwisselen in de volgende gevallen: U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dan kunt u alleen omwisselen als u in het jaar van afgifte van het rijbewijs minimaal 185 dagen in het land van afgifte heeft gewoond. Het rijbewijs moet geldig zijn.

Kan je met een buitenlands rijbewijs in Nederland rijden?

Rijbewijs afgegeven buiten EU, EER of Zwitserland Is het rijbewijs afgegeven door een ander land dan een EU- of EER-land of Zwitserland? Dan mag u ermee rijden, als u hier komt voor uw werk of voor vakantie. Gaat u in Nederland wonen, dan mag u nog 185 dagen met het rijbewijs blijven rijden.

Kan ik mijn rijbewijs in het buitenland halen België?

Gebruikelijke woonplaats U moet uw rijbewijs aanvragen in het land waar u normaal gesproken woont. Doorgaans is dat het land waar u ten minste 185 dagen per kalenderjaar woont om persoonlijke reden of vanwege uw werk.

Is een Amerikaans rijbewijs geldig in Nederland?

Is het rijbewijs afgegeven door een ander land dan een EU- of EER-land of Zwitserland? Dan mag u ermee rijden, als u hier komt voor uw werk of voor vakantie. Gaat u in Nederland wonen, dan mag u nog 185 dagen met het rijbewijs blijven rijden. Daarna heeft u een Nederlands rijbewijs nodig.

Hoe kan ik mijn buitenlandse rijbewijs omwisselen?

U moet uw buitenlandse rijbewijs inleveren als u het wilt omwisselen. U kunt het niet terugkrijgen. De gemeente stuurt uw buitenlandse rijbewijs naar de RDW. De RDW stuurt het rijbewijs terug naar het land dat het heeft afgegeven.

Welke rijbewijzen zijn geldig in België?

Het gekende papieren Belgische rijbewijs (model 1 t/m 3 hieronder) is geldig t/m 2032. Vanaf 2033 zal het Europese bankkaartmodel verplicht zijn. Tegen dan zal iedereen uitgenodigd zijn om het papieren rijbewijs in te wisselen tegen de nieuwe versie.

Is een buitenlands rijbewijs geldig in Nederland?

Hoe lang mag je met een buitenlands rijbewijs in Nederland rijden?

Is een rijbewijs uit Curacao geldig in Nederland?

Een rijbewijs dat is afgegeven op Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba of Sint Eustatius is maar beperkt geldig in Nederland. Als u in Nederland komt wonen, kunt u uw buitenlandse rijbewijs nog maximaal 185 dagen gebruiken.

Wanneer moet u een Belgisch rijbewijs aanvragen?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan moet u een Belgisch rijbewijs aanvragen. Dit kunt u doen bij de gemeente waar u woont. Voor het aanvragen van een Belgisch rijbewijs heeft u een echtheidsverklaring nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het Centraal Rijbewijzenregister.

Wat is een nationaal rijbewijs?

Een Europees nationaal rijbewijs is een rijbewijs dat door een lidstaat van de Europese Unie of van de Europese Economische Ruimte wordt afgeleverd.

Hoe kunt u uw verlopen rijbewijs verlengen in België?

U kunt uw verlopen rijbewijs niet verlengen in België. Wel kunt u het omwisselen voor een Belgisch rijbewijs. Bekijk waar u dit kunt doen.

Wat is een Europees Nationaal rijbewijs?

Een Europees nationaal rijbewijs is een rijbewijs dat door een lidstaat van de Europese Unie of van de Europese Economische Ruimte wordt afgeleverd. Men mag in België op de openbare weg rijden als men houder is van een geldig Europees nationaal rijbewijs. Omwisselen van een Europees nationaal rijbewijs

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven