Welke vragen moet ik stellen bij de eerste echo?

Welke vragen moet ik stellen bij de eerste echo?

En het is vaak de eerste keer dat je je kindje kan zien. Er worden ook veel vragen over jouw medische geschiedenis gesteld….Wat moet je meenemen?

  • Je legitimatiebewijs.
  • Je verzekeringspasje.
  • De datum van je laatste menstruatie.
  • Gegevens over vorige zwangerschappen (als je die hebt gehad)

Hoe kom je aan een verloskundige?

Verloskundige vinden Kijk op internet, in de telefoongids of zoek via het KNOV op postcode naar een praktijk in jouw woonplaats. Het kan daarnaast slim zijn om aan moeders in de buurt te vragen wie hun zwangerschap heeft begeleid en wat hun ervaring met deze verloskundige of praktijk is.

Wat zijn de taken van een verloskundige?

De verloskundige controleert jouw gezondheid en die van je baby, maar ze bespreekt ook met jou (en je partner) hoe je je zwangerschap beleeft. De verloskundige is er om naar jou te luisteren. Heb je bijvoorbeeld vragen over je zwangerschap, de bevalling, je rol als moeder of de relatie straks met je partner?

Heb je een verloskundige nodig?

Als je tussen week 37 en 42 van je zwangerschap bevalt, zal de verloskundige de bevalling begeleiden. Beval je vóór week 37 of na week 42 en/ of is er sprake van een medische indicatie, dan gebeurt dit onder begeleiding van een gynaecoloog. Zodra de weeën beginnen, kan je de verloskundige (laten) bellen.

Wat moet je weten voor de eerste echo?

De eerste echo wordt gemaakt om te controleren of het kindje goed groeit en of het hartje klopt. Daarnaast kunnen wij met de echo bekijken hoe lang je al zwanger bent en wanneer je uitgerekend bent. Ook bekijken wij of de baarmoeder er goed uitziet en of er 1 of meerdere kindjes in groeien.

Hoe lang duurt een echo zwangerschap?

Een baby wordt gemiddeld genomen geboren tussen 37 en 42 weken, ongeacht je uitgerekende datum. Ook laten we je natuurlijk de hartslag van je kindje horen en zien! Het is belangrijk een volle blaas te hebben bij deze echo’s! Het gehele onderzoek duurt 10-15 minuten.

Welke zwangeren kan de verloskundige begeleiden?

Verloskundige in het ziekenhuis Zij werken in de verloskamer, de polikliniek, de afdeling voor zwangeren of de kraamafdeling. Klinisch verloskundigen begeleiden (samen met de andere zorgverleners in het ziekenhuis) zwangere vrouwen met een verhoogd risico die zijn doorverwezen door de eerstelijns verloskundige.

Welke week afspraak verloskundige?

De eerste afspraak wordt meestal gepland als je tussen de acht en tien weken zwanger bent. Wil je niet wachten tot je acht weken zwanger bent? Dan kun je natuurlijk al eerder contact opnemen met de verloskundige.

Wat zijn de taken van een kraamhulp?

Ze helpt je met het in bad doen van je kindje, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van je kindje. Zo heeft de kraamverzorgende veel kennis van borstvoeding, zodat ze jou kan begeleiden bij het opstarten van de borstvoeding.

Waarom verloskundige worden?

Naast medische zorg is een verloskundige er om jou te helpen op het gebied van levensstijl, voeding en voorbereiding bij allerlei zaken. Ook voor, tijdens en na de bevalling is de verloskundige er om jou én jouw kleintje bij te staan.

Is je verloskundige bij de bevalling?

Uw bevalling wordt begeleid door uw eigen verloskundige. Een poliklinische bevalling begint thuis. Uw verloskundige adviseert u wanneer u naar het ziekenhuis kunt gaan.

Wat zie je op een Zwangerschapsecho?

Op de eerste termijnecho kun je zien of je zwanger bent van een meerling, je kunt de contouren zien van je kindje, je ziet de navelstreng lopen en vaak is er ook een ringetje te zien. Dit ringetje is de dooierzak waar je kindje de voeding uithaalt en dat later plaatsmaakt voor de placenta.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven