Wat is een gebruikelijke bestuurder?

Wat is een gebruikelijke bestuurder?

De gebruikelijke bestuurder(of regelmatige bestuurder) is de persoon die het vaakst met de wagen rijdt. Het is op basis van het profiel van deze bestuurder dat de premie van de autoverzekering wordt berekend.

Is de auto verzekerd of de bestuurder?

Je auto blijft gewoon verzekerd als iemand anders achter het stuur zit. Welke schades precies wel en niet vergoed worden, hangt af van hoe je jouw auto verzekerd hebt.

Wat is een regelmatige bestuurder?

Als u een autoverzekering afsluit, geeft u op wie de regelmatige bestuurder van de auto is. De regelmatige bestuurder is degene die het meeste in de auto rijdt. Vaak is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zo zijn dat het iemand anders is, bijvoorbeeld uw partner.

Wat is een occasionele bestuurder?

De occasionele bestuurder is diegene die de auto maar af en toe gebruikt en vooral op onregelmatige basis.

Kan mijn zoon mijn auto rijden?

Kortom, je zoon of dochter in jouw auto laten rijden is geen probleem. Als zij de regelmatige bestuurder zijn of worden, kun je de autoverzekering maar beter aanpassen.

Wie is hoofdbestuurder?

De hoofdbestuurder van een auto is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak sluit de hoofdbestuurder van de auto de autoverzekering af. Bovendien staat de auto meestal op naam van de hoofdbestuurder. Een andere term voor hoofdbestuurder is ook wel regelmatige bestuurder.

Is mijn auto verzekerd als ik er iemand anders in laat rijden?

Autoverzekering geldig bij uitlenen Ja, je autoverzekering is ook geldig als iemand anders achter het stuur zat bij het ontstaan van de autoschade. Wel moet de bestuurder een rijbewijs hebben én moet je hem toestemming hebben gegeven om in je auto te rijden. Daarnaast moet het gaan om een incidentele uitleen.

Hoe zit het met de verzekering als je je auto uitleent?

Een autoverzekering sluit je af op het kenteken van een auto. Dus als je je auto wilt uitlenen aan bijvoorbeeld vrienden, dan zijn zij gewoon verzekerd als zij met jouw toestemming in je auto rijden en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Wie moet de auto verzekeren?

In beginsel is het zo dat de kentekenhouder de verzekeringsplicht heeft. Die moet dus het voertuig verzekeren. Er zijn situaties denkbaar waarin een autoverzekering op andere naam kan staan. U kunt bijvoorbeeld uw auto laten verzekeren door uw partner die op hetzelfde adres woont.

Wie moet auto verzekeren?

Degene die op papier eigenaar is van de auto moet zelf een autoverzekering afsluiten. Want er zijn verschillende redenen waarom mensen de auto van een ander willen verzekeren, bijvoorbeeld: omdat je als ouder minder premie betaalt dan je kind die net zijn rijbewijs heeft.

Wat is een hoofdbestuurder?

Is hij gewone bestuurder?

​De voornaamste bestuurder is de persoon die het vaakst met het verzekerde voertuig rijdt. De gewone bestuurder is een persoon die wel regelmatig het verzekerde voertuig gebruikt, maar dus niet de voornaamste bestuurder is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven