Is gietvloer handig?

Is gietvloer handig?

Een gietvloer is gemakkelijk schoon te maken en te houden, dit in tegenstelling tot houten vloeren. In tegenstelling tot houten vloeren heeft een gietvloer geen naden, kieren of randjes. Hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld wijn of vet zijn eenvoudig schoon te maken en laten geen schade achter aan de vloer.

Hoe bevalt een gietvloer?

Natuurlijk zal een gietvloer eerder krassen vertonen als je het vergelijkt met een hardstenen vloer. Maar in vergelijking met een houten vloer bijvoorbeeld, is een gietvloer juist krasbestendiger. Wel is het natuurlijk zo dat je krassen eerder ziet door het egale karakter van de vloer.

Hoe kwetsbaar is een gietvloer?

Gietvloeren hebben voor- en nadelen Sommige vloeren zijn zeer krasgevoelig, sommige kunnen scheuren, of hebben last van (sterke) verkleuring. Sommige gietvloeren kennen die problemen minder of niet. Dat alles is afhankelijk van het kwaliteitsniveau dat je bereidt bent te kiezen.

Is een gietvloer krasvast?

De bovenste lagen van een gietvloer zijn flexibel en vangen wel enige krasvorming op. Toch kan een gietvloer nooit helemaal krasvast zijn. Dat komt omdat de dikte van de bovenste laag gering is. Hierdoor kan een gietvloer niet alle krasvorming tegengaan.

Is gietvloer goed?

De uitstraling: dit is natuurlijk de voornaamste reden dat we voor deze vloer kozen. Het is gewoon heel mooi! Hygiënisch: je hebt geen naden of voegen zoals bij tegels dus in die zin is het veel hygiënischer omdat je alles goed schoon kunt houden. Het meeste vuil hecht ook niet aan de vloer.

Wat is het voordeel van een gietvloer?

Een groot voordeel van gietvloeren is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Aangezien het om naadloze vloeren gaat, is vuil makkelijk te verwijderen: er kan namelijk geen vuil tussen voegen belanden. Bij veel andere vloeren is het onderhoud wel wat moeilijker.

Hoe ziet een gietvloer eruit?

Ze zien er strak en vlak uit en zijn bijzonder duurzaam maar ook brandwerend. Nadeel is dat deze vloeren erg hard zijn en je jezelf dus kunt bezeren. Ook zijn de meeste gietvloeren gevoelig voor strepen van schoenen, vooral bij een lichte kleur, en kunnen putjes en krassen ontstaan.

Kun je zelf een gietvloer leggen?

Een gietvloer kun je in principe over iedere andere vloer leggen, maar de voorbereiding verschilt per type vloer. Zorg ervoor dat de ondervloer egaal is. Dat doe je door oneffenheden en scheuren bij te werken met reparatie- / polyesterplamuur of epoxymortel en loszittende delen te verwijderen.

Hoe slijtvast is een gietvloer?

Een gietvloer wordt samengesteld uit diverse soorten kunsthars. Hierdoor is een gietvloer erg comfortabel en voelt deze niet hard aan. Aan de andere kant zorgt juist dit materiaal er ook voor dat een gietvloer ijzersterk is en jaren meegaat. Een gietvloer past dan ook in het rijtje van slijtvaste vloeren.

Wat zijn de nadelen van gietvloer?

Houd rekening met de volgende nadelen van een gietvloer

  • Verkleuring. UV-straling en kunstmatig licht kan ervoor zorgen dat een gietvloer vergeeld of verkleurd.
  • Goedkoop is duurkoop. Laat u niet teveel afleiden door prijzen van gietvloeren.
  • Zeer krasgevoelig.
  • Oogt snel vies.
  • Aanbrengtijd is zeer hoog.

Hoe sterk is gietvloer?

Alle laagjes samen maken de gietvloer zo sterk. Een gietvloer valt in de categorie ‘harde bedekkingen’. Dat wil zeggen dat de vloer harder is dan bijvoorbeeld tapijt of zeil. Toch is een gietvloer ook weer niet zo hard als bijvoorbeeld steen.

Welke gietvloer is het beste?

Wil je een naadloze vloer met een egale uitstraling en zonder kleurschakering, dan is een kunstharsvloer de beste keuze. Afhankelijk van de toepassing kan je kiezen voor een andere opbouw en samenstelling. Voor een woning is een PU-vloer de beste keuze.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven