Inhoudsopgave
Wat zijn de voor en nadelen van een spiraaltje?
Het koperspiraaltje bevat geen hormonen en het hormoonhoudend spiraaltje bevat een zeer lage dosis hormonen. Tot slot ben je met een spiraaltje jarenlang (5-10 jaar) beschermd, en is het spiraaltje één van de meest voordelige vormen van anticonceptie. De nadelen van een spiraaltje zijn voornamelijk van praktische aard.
Hoe betrouwbaar is de Mirena spiraal?
In overleg met uw arts kunnen jaarlijkse controles plaatsvinden. 1.6 Betrouwbaarheid van Mirena Mirena is een zeer betrouwbaar anticonceptiemiddel. Onderzoek heeft aangetoond dat er ongeveer twee zwangerschappen voorkomen per 1000 vrouwen die een jaar lang Mirena gebruiken.
Wat doet de Mirena spiraal?
Het Mirena spiraal is een betrouwbare anticonceptiemethode. Je hoeft bij dit spiraaltje voor meerdere jaren niet meer aan anticonceptie te denken. Dit spiraaltje biedt namelijk 6 jaar bescherming tegen zwangerschap. De werkzame stof is levonorgestrel (0,02 mg per dag).
Waar beschermt een spiraaltje tegen?
Hormoonspiraal: De hormonen in het spiraaltje zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt. Het hormoonspiraaltje beschermt je 5 jaar tegen zwangerschap. 2. Koperspiraal: Het koper in het spiraaltje zorgt ervoor dat je niet zwanger wordt.
Waarom is een spiraaltje geen anticonceptie?
Als je een spiraal hebt, blijft je cyclus en dus ook je eisprong gewoon doorgaan – in tegenstelling tot bij de anticonceptiepil. Dat betekent dus ook dat een spiraal geen oplossing biedt voor vrouwen met bijvoorbeeld hoofdpijn- klachten die samenhangen met een cyclus.
Kun je zwanger worden als je een Mirena spiraal hebt?
Een spiraaltje wordt gezien als één van de meest betrouwbare vormen van anticonceptie. Toch is het niet waterdicht: Van de 1000 vrouwen die een koperspiraaltje hebben, wordt per jaar 1 vrouw toch zwanger. Van de 1000 vrouwen met een hormoonspiraal worden 2 vrouwen per jaar toch zwanger.
Hoeveel procent is een spiraal betrouwbaar?
Het hormoonspiraaltje is zeer betrouwbaar. De kans op zwangerschap is ongeveer 0.2%. Dat wil zeggen dat als 1.000 vrouwen gedurende 1 jaar het hormoonspiraal gebruiken, er ongeveer 2 zwanger worden.
Wat zit er in de Mirena spiraal?
Mirena® is een hormoonspiraal. Dit is een betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken. De werkzame stof in dit hormoonspiraaltje is levonorgestrel.
Kan de Mirena spiraal verschuiven?
Omdat het spiraal los in je baarmoeder zit kan hij met de cyclus wat verschuiven en zakken. Daardoor kan het zijn dat de ene keer de draadjes langer zijn dan de andere keer.
Wat zijn de bijwerkingen van een Mirena spiraal?
Uw menstruatie kan onregelmatig worden of wegblijven. Blijft u last houden? Raadpleeg dan uw arts. Andere bijwerkingen zijn rugpijn, buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn, pijnlijke of gespannen borsten, dikke enkels en voeten, minder zin in vrijen.
Heeft een Koperspiraal bijwerkingen?
De bijwerkingen van het T-vormige koperspiraal hevige, langdurige en/of onregelmatige menstruatie. de menstruatie kan ook wat langer uitblijven. (soms hevige) buikkrampen. tussentijds bloedverlies.