Wat staat er in de Bijbel over liefde?

Wat staat er in de Bijbel over liefde?

De concordantie van Strong geeft de volgende betekenis aan: broederlijke liefde, genegenheid, het goedgezind zijn, liefde, welwillendheid. In Johannes 21:15-17 worden beide woorden, agape en philia, gebruikt. In de NBG-vertaling zijn ze respectievelijk vertaald als ‘waarlijk liefhebben’ en ‘liefhebben’.

Heb elkaar lief Bijbeltekst?

‘Geliefden, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde is uit God; en ieder die liefheeft, is uit God geboren en kent God. Wie niet liefheeft, kent God niet, want God is liefde. ‘

Wat zei Jezus over liefde?

‘ Als je trouwt maak je een afspraak met jezelf en de ander met betrekking tot de toekomst. Als je trouwt, stap je in de voetsporen van Jezus. Hij verliet ook Zijn ouderlijk huis om Zijn bruid (de gemeente) te zoeken. Aan het kruist sloot Hij een verbond met haar en daarmee zei Hij: ‘Ik zal er altijd voor je zijn.

Waar staat geloof hoop en liefde in de Bijbel?

Waar komen de woorden geloof hoop en liefde vandaan? De drie woorden Geloof Hoop en Liefde komen uit de bijbel van het christendom. Daarin staat ook een lied over de liefde. “Voor ons blijven geloof, hoop en liefde over, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.”

Wat is de God van de liefde?

In de Griekse mythologie is Eroos (Oudgrieks: Ἔρως) of Eros (gelatiniseerd) de god van de liefde en het schoonheidsverlangen, en de drijvende kracht achter aantrekking en binding, blinde passie voor iets of iemand, en voortplanting in de natuur. Zijn equivalent in de Romeinse mythologie is Cupido (ook Amor genoemd).

Wat betekent liefde tot God?

Naastenliefde wordt door Jezus zo innig met de liefde van God verbonden dat ze in God zelf haar oorsprong en haar kracht vindt. Gods liefde is het model en de maatstaf van onze naastenliefde: zoals God ons liefheeft, zo móeten wij ook elkaar liefhebben (1 Joh. 4,11)[23].

Wat zegt Bijbel over trouwen?

God heeft bij de schepping van de mens gelijk gezegd: ‘Het is niet goed als de mens alleen is. ‘ Daarom heeft Hij hem een partner gegeven, een gelijke, om mee te leven. In een huwelijk laten zij alles achter van hun oude leven en geven zich volledig aan elkaar, ze worden een eenheid (Genesis 2: 24).

Wat zegt de Bijbel over liefdesverdriet?

Gods hart is juist bewogen voor de mensen die een gebroken hart hebben! In de Bijbel wordt dit vaak duidelijk aangegeven, zoals in Psalmen 51: ”Het offer van God is een gebroken geest; een gebroken en verbrijzeld hart zult U, God, niet verachten.” Hiermee wordt bedoeld dat Gods hart vol medelijden zit.

Wat is de liefde van God?

Dus neem bijvoorbeeld de eigenschap ‘liefde’, dan is God oneindige liefde. Een oneindige bron van creativiteit. Er valt geen blad van de boom als God het niet wil. Eckhart Tolle legt God op een prachtige manier uit: ‘God is dat wat niet beschreven kan worden, een diepe innerlijke heilige essentie.

Wat wordt er bedoeld met christelijke hoop?

In het christendom is hoop een van de drie christelijke deugden, naast geloof en liefde. Naast de christelijke deugden worden ook de vier kardinale deugden onderscheiden.

Wat is het verschil tussen geloof en hoop?

Geloven is je leven bouwen op de Heer. Hopen is uitkijken naar de Heer. En je naaste liefhebben is je hart afstemmen op de golflengte van de Heer.

Welke god is Eros?

Eros was de Griekse god van de vleselijke liefde. In het Latijn heet hij Amor (liefde) of Cupido (begeerte). Eros was het hulpje (volgens sommigen de zoon) van Aphrodite, de godin van de liefde en de vruchtbaarheid. Hij was degene die mensen verliefd maakte door een pijl in hun hart te schieten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven