Hoe heet BTW nummer in Spanje?

Hoe heet BTW nummer in Spanje?

Land en btw-nummer

LAND Landencode Structuur van de btw- identificatienummers toegekend door de Lidstaten
Spanje ES X9999999X
Tsjechië CZ 99999999 999999999 9999999999
Verenigd Koninkrijk GB 999 9999 99 999 9999 99 999 GD999 HA999
Zweden SE 999999999999

Hoe ziet Spaans BTW nummer eruit?

Het Spaanse BTW nummer wordt in Spanje het CIF genoemd (Certificado de Identificación Fiscal). Dit nummer bestaat uit een letter (meestal A of B) gevolgd door 8 cijfers (of 7 cijfers + een letter voor buitenlandse vennootschappen).

Hoe kan ik BTW nummer controleren?

Wilt u het btw-identificatienummer (btw-id) van uw binnenlandse klant controleren? Ga dan naar de internetsite van de Europese Commissie. Op deze internetsite kunt u naast de geldigheid van het btw-identificatienummer ook de naam- en adresgegevens van uw afnemer controleren.

Wat is mijn internationaal BTW nummer?

Het btw-identificatienummer vermeldt u op uw facturen en website, of andere communicatiemiddelen. Uw leveranciers en afnemers kunnen dit nummer controleren op de website van de Europese Commissie. Het btw-identificatienummer ziet er zo uit: landcode NL, 9 cijfers, letter B, en een controlegetal van 2 cijfers.

Hoe heet btw-nummer in Belgie?

Sinds 1 juli 2003 werden in België de twee aparte cijfers vervangen door één overkoepelend nummer: het ondernemingsnummer. Voor bedrijven die al een btw-nummer hadden, bestond er een eenvoudige oplossing: hun btw-nummer kreeg een 10de cijfer – namelijk een 0 – dat vóór de andere 9 cijfers werd geplaatst.

Wat is een NIF nummer in Spanje?

Spanjaarden hebben een Documento Nacional de Identidad (DNI) waarop een soortgelijk nummer staat maar wat daarna voor alles gebruikt wordt, van de auto registratie tot de belastingzaken en het paspoort, een nummer dus voor alles. Dat nummer heet Número de Identificación Fiscal (NIF).

Heeft Noorwegen BTW nummer?

Is uw bedrijf niet gevestigd in Noorwegen en doet u zaken in het land, dan krijgt u te maken met belastbare leveringen en diensten voor de Noorse btw. Wellicht heeft u een btw-registratie nodig voor de btw in Noorwegen. Na de aanvraag van een Noors btw-nummer doet u periodiek aangifte voor de Noorse omzetbelasting.

Hoe ziet Belgisch BTW nummer eruit?

Hoe ziet een btw-nummer eruit? Uw btw-nummer is identiek aan uw ondernemingsnummer met het enige verschil dat uw btw-nummer begint met ‘BE’ gevolgd door de cijfers. Bijvoorbeeld: ‘BE 0123.321.123’. Belangrijk: ook al zijn beide nummers identiek, uw btw-nummer is niet automatisch actief na inschrijving bij de KBO.

Hoe kan ik een Belgisch BTW nummer controleren?

Controleer het btw-identificatienummer Wilt u het btw-identificatienummer van uw klant controleren? Ga dan naar de internetsite van de Europese Commissie. U kunt hier de btw-identificatienummers van uw afnemers uit alle EU-lidstaten controleren.

Waarom BTW nummer controleren?

Waarom zou ik het btw-identificatienummer van mijn klant controleren? Omdat u anders misschien tóch nog btw voor uw levering aan die klant moet betalen. U past het 0%-tarief toe voor een levering van goederen aan een klant in een ander EU-land. U verlegt de btw naar uw klant.

Waar vind ik mijn fiscale nummer?

Waar kan ik mijn btw-identificatienummer vinden?

  1. Bel de Belastingdienst via 0800-0543 (gratis) Kies 2: Vraag ondernemer/geregistreerd als ondernemer.
  2. Je krijgt een medewerker van de Belastingdienst aan de telefoon.
  3. Voeg je btw-ID toe aan je profiel in Temper zodat jij verder kan:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven