Welk taalniveau voor naturalisatie?

Welk taalniveau voor naturalisatie?

Om te kunnen naturaliseren tot Nederlander moet u het inburgeringsexamen afleggen op taalniveau A2. U moet alle onderdelen van het examen op dit niveau doen.

Is ONA verplicht voor naturalisatie?

Ja, u kunt naturaliseren met een Diploma Staatsexamen Nt2. Naturaliseren kan wanneer iemand vijf jaar of langer in Nederland woont en werkt. Om te naturaliseren zijn de onderdelen KNM en ONA niet verplicht.

Wat heb ik nodig voor naturalisatie aanvragen?

Voor uw aanvraag naturalisatie moet u een aantal officiële documenten hebben:

  • geldig paspoort.
  • geldige verblijfsvergunning.
  • geboorteakte uit uw eigen land.
  • inburgeringsdiploma.

Hoe krijg ik mijn inburgeringsdiploma?

Neem contact op met de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) voor het behalen van het inburgeringsdiploma. Dit geldt voor alle aanvragen die vanaf 1 januari 2015 worden ingediend. Het moment waarop u inburgeringsplichtig bent geworden volgens de Wet Inburgering is dus niet van belang.

Hoeveel uur inburgeren?

U hebt minimaal 600 uur cursus gedaan. U mag uren inburgeringscursus en uren Nederlands als 2e Taal (Nt2) bij elkaar optellen. U mag ook uren inburgeringscursus en alfabetiseringscursus bij elkaar optellen, als u minimaal 200 uur inburgeringscursus hebt gedaan.

Hoe lang is het inburgeringsdiploma geldig?

Deze persoon heeft dan een voorlopige verblijfsvergunning die vijf jaar geldig is. Als deze persoon in die vijf jaar het inburgeringsexamen of Staatsexamen Nt2 in combinatie met ONA en KNM heeft gehaald, kan hij een permanente verblijfsvergunning aanvragen.

Wat als je niet inburgert?

U doet net zo vaak examen totdat u het haalt. Haalt u het inburgeringsexamen niet binnen 3 jaar? Dan kunt u een boete krijgen. Ook krijgt u mogelijk geen verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Hoeveel tijd om in te burgeren?

De inburgeraar heeft 3 jaar de tijd om in te burgeren. Is hij niet op tijd klaar en is dit verwijtbaar, dan krijgt hij van DUO een ‘Vooraankondiging termijnoverschrijding’. In deze brief staat hoe hoog de boete wordt als de inburgeraar geen actie onderneemt.

Wat heb ik nodig voor Nederlandse paspoort aanvragen?

Nodig bij de aanvraag

  1. geldig paspoort (van het land van herkomst)
  2. geldige verblijfsvergunning (van Nederland)
  3. inburgeringsdiploma op A2- taalniveau of eventuele andere Nederlandse middelbareschooldiploma’s (inclusief diploma’s uit België en Suriname)

Hoe word ik een Nederlander?

Er zijn verschillende manieren om Nederlander te worden: automatisch door geboorte als bij de geboorte 1 van uw ouders Nederlander is, adoptie of erkenning. Of via een procedure (optie of naturalisatie). Buitenlanders kunnen na 5 jaar legaal in Nederland wonen het Nederlanderschap aanvragen.

Wat moet je doen om in te burgeren?

Om in te burgeren kunt u klassikaal een inburgeringscursus volgen. Maar u kunt ook inburgeren door middel van zelfstudie. U sluit de inburgering af met een examen.

Hoe lang inburgeringsdiploma?

Om een goede kans te maken het inburgeringsdiploma te halen, hebben de meeste cursisten tenminste 240-300 lesuren nodig. Één les duurt bij Fiolet 3 uur. Als u een keer per week naar les gaat volgt u in een jaar zo’n 120 uur les. Als u twee keer per week naar school gaat, is dat rond de 240 uur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven