Wat is de auto van de toekomst?

Wat is de auto van de toekomst?

Auto van de toekomst en milieu: De auto’s zullen nauwelijks schadelijke stoffen uitstoten. Er zijn zelfs verwachtingen dat de lucht die er uitgaat schoner is dan de lucht die er in gaat. Ook wordt er steeds meer op alternatieve brandstof gereden, zoals elektriciteit (hybride) en waterstof.

Is de elektrische auto de toekomst?

In 2020 werden er in de EU ruim een half miljoen nieuwe volledig elektrische auto’s verkocht. Daar mogen per 2030 geen nieuwe auto’s meer in de verkoop met enkel een brandstofmotor. Hybrides mogen nog tot 2035 verkocht worden, maar alleen als die ‘een aanzienlijke afstand kunnen rijden zonder uitstoot uit de uitlaat’.

Is er nog toekomst voor benzine auto?

Vanaf 2035: Mogen fabrikanten geen nieuwe benzine- en dieselauto’s meer verkopen. Ook geen hybride auto’s meer. Die hebben een benzinemotor of dieselmotor, én een elektrische motor. Zullen alle nieuwe auto’s die in de showroom van een autodealer staan, op elektriciteit rijden.

Is er toekomst voor oldtimers?

In de afgelopen jaren is de populariteit van oldtimers fors gegroeid. Zo is het aantal oldtimers in Nederland ten opzichte van 2017 in 2021 met meer dan 2% gestegen. Of het nu vooral gaat om een hobby of een belegging is, oldtimers blijven in de smaak vallen.

Waarom nog geen elektrische auto?

De op dit moment leverbare elektrische auto’s zijn doorgaans fors duurder dan vergelijkbare benzine- of dieselauto’s. Daar staat tegenover dat een elektrische auto goedkoper is in gebruik. Elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel, je betaalt geen wegenbelasting en ook aan onderhoud ben je minder kwijt.

Welke elektrische autos komen in 2021?

Tot de verwachte elektrische auto’s in 2021 behoren verder: de Tesla Model Y, een SUV gebaseerd op de Model 3; de Ford Mustang Mach-E; de Nissan Ariya, een futuristisch gelijnde crossover; en de Mercedes-Benz EQA, gebaseerd op de Mercedes A-Klasse en goed voor een actieradius van 426 kilometer (EQA 250).

Hoe lang kan een benzine auto mee?

Hoeveel kilometer een auto kan rijden is ook afhankelijk van het soort brandstof. Zo is de levensduur van een dieselmotor ongeveer 400.000 kilometer. De levensduur van een benzinemotor komt neer op ongeveer 300.000 kilometer.

Hoelang kunnen we nog benzine tanken?

Vanaf 2030 mogen er in Nederland namelijk geen auto’s meer worden verkocht die CO2 uitstoten. Dat staat in het Regeerakkoord. Een auto gaat zo’n vijftien jaar mee. Dus rond 2045 zullen de laatste benzine- en dieselauto’s van de Nederlandse wegen verdwijnen.

Is het slim om een oldtimer te kopen?

Kortom: koop vooral een oldtimer als je het heel erg leuk vindt en richt je niet teveel op het geld dat je er mogelijk mee kunt verdienen. En je leert heel erg veel door het sleutelen aan een oldtimer. Oude auto’s zijn qua techniek vaak eenvoudiger en/of toegankelijker dan nieuwere modellen.

Is een oldtimer een goede investering?

Een oldtimer koopt u niet voor het woon-werkverkeer. Daar zijn de kosten per kilometer vaak te hoog voor. Het is vooral een liefhebberij waar ook nog geld mee te verdienen is. Toch is het investeren in een oldtimer als een soort belegging vaak niet verstandig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven