Wat is de geologische term voor inzinking van de bodem?

Wat is de geologische term voor inzinking van de bodem?

trog = Def.: langwerpige, smalle, diepe inzinking in de zeebodem.

Wat is de geologische term voor?

Geologie of aardkunde (van Oudgrieks γῆ = aarde en λόγος = wetenschap) is de wetenschap die de Aarde, haar geschiedenis en de processen die haar vormen en gevormd hebben, bestudeert. Geologie behoort tot de aardwetenschappen. Wetenschappers die de geologie als vakgebied hebben, worden geologen genoemd.

Wat is een slenk?

Een geologische slenk (of ook wel graben) is een tektonische vallei ontstaan door twee ruwweg evenwijdige afschuivingsbreuken met een tegenovergestelde hellingsrichting. Als er omgekeerd tussen twee tegenoverliggende afschuivingen een ‘hoog’ ontstaat, spreekt men van een horst.

Hoe ontstaat een slenk?

Wat is een slenk wikikids?

Als je iets op de glijbaan zet, zal het naar beneden glijden. Dit doet het stuk aardkorst aan die kant van de breuk ook. Dit stuk aardkorst dat omlaag zakt, noem je een slenk. Soms wordt een slenk een afschuiving of graben genoemd.

Hoe ontstaat een Breukgebergte?

Een breukgebergte ontstaat als volgt. De twee platen bewegen uitelkaar, waardoor het stuk tussen de twee platen zakt. Dit stuk kan op een geef moment zo erg zakken dat het zich vult met water. Doordat de twee platen niet zakken, ontstaan er een heuvel aan weerszijde.

Waardoor ontstaan horsten en slenken?

Een slenk ontstaat door twee vrij evenwijdige afschuivingsbreuken met een tegenovergestelde hellingsrichting. Als er tussen twee tegenoverliggende afschuivingen een ‘hoogte’ ontstaat, spreekt men van een horst. Afschuivingen zijn geologische breuken die waarbij delen van de aarde uit elkaar getrokken worden.

Wat betekent de slenk?

Wat is een slenk en wat is een horst?

Een horst is in de geologie de zijde van een afschuiving die omhoog is bewogen. De andere, naar beneden bewogen zijde van de afschuiving is een slenk.

Waardoor ontstaan Horsten en slenken?

Wat is een slenk en horst?

Wat is het verschil tussen een Horst en een slenk?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven